The Lobster

16 jan

schermafbeelding-2017-01-16-om-06-56-38

Op veertien januari werd ik vijftig.

Veertien dagen geleden schreef ik mijn laatste post.

De komende vijftig dagen vijftig dingen die ik de afgelopen vijftig jaar heb geleerd.

Dag 1.

The Lobster.

Afgelopen zaterdag nodigden vriend John en ik achtentwintig (twee keer veertien) vrienden uit om samen The Lobster te kijken. John is net als ik veertien januari jarig en na het succes van vorig jaar besloten we ook dit jaar onze verjaardagen in de filmlounge van filmhuis The Movies in Dordrecht te vieren. We stuurden ze deze uitnodiging;

thelobster_14012017-001

Vorig jaar vertoonden we Schneider Vs Bax van Alex van Warmerdam:

dedeckervsnoltee-001

Het maken van de uitnodiging doen John en ik samen. Dat is dolle pret. De uitnodiging gaat vergezeld met strikte cadeau instructies. We willen namelijk geen cadeaus maar een bijdrage van €10 p.p. voor de huur van de lounge, de rechten van de film en twee drankjes met een bitterbal. Voorafgaand aan de film vertelde ik het verhaal hoe we van Van Warmerdam bij Colin Farrell, de hoofdrolspeler van The Lobster, terecht waren gekomen;

Van Warmerdam maakte ook De Jurk waarin Kees Hulst speelde. Kees Hulst speelde samen met Burt Reynolds in Snapshots. Reynolds speelde samen met Kevin Bacon in Starting Over. Kevin Bacon speelde ook in Woodsman, samen met Michael Shannon die je misschien kent als rokende, terminale detective uit Nocturnal Animals. Of ken je hem uit Tigerland? Hierin speelt hij namelijk met Colin Farrell. Van Alex naar Colin in 5 stappen.

Iedereen op de hele wereld kun je in maximaal 6 stappen met elkaar verbinden en dat hebben ze getest met mensen in de filmwereld. Je dacht toch niet dat ik die verbindingen had bedacht? Dat zou alleen mijn filmvriend Rick kunnen. Ik gebruikte daar het orakel van Kevin Bacon voor.

Enfin na deze korte introductie vertelde ik dat zowel John als ik de film nog niet gezien hadden. Ik vertelde wel dat de film ging over het volgende;

Stel je hebt veertig dagen de tijd om de liefde van je leven te vinden. Lukt dat niet dan verander je in het door jou, van te voren, opgegeven dier. Farrell wil een Lobster worden. Want kreeften worden wel 100 jaar, hebben blauw bloed en leven in de zee.

Wil jij weten wat je wilt worden?

Doe dan hier de test.

Je hebt tot morgenochtend.

 

 

 

 

One Response to “The Lobster”

  1. Albert Nijdam 16 januari 2017 at 7:11 AM #

    A Crow………..!!

    Gr A

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: