Puur Compliment

14 dec

schermafbeelding-2016-12-14-om-10-08-43

Naar aanleiding van de post van gisteren kreeg ik een reactie van trouwe lezeres Anna-Maria. Anna-Maria is misschien wel de leukste ondernemer die ik ken. Ze heeft humor, is nieuwsgierig, heeft lef en houdt van mensen. Ze is inderdaad heel Puur. En wat ik ook zo leuk vind aan Anna-Maria is dat ze heel goed complimentjes kan geven. En daar hebben Anna-Maria en ik een klik. Want wat is er mooier dan een compliment geven. Ik doe al jaren onderzoek naar het fenomeen.

Toen ik laatst de conducteur in Utrecht complimenteerde, hem een hand gaf en bedankte voor weer een fantastische rit, keek hij me aan alsof ie oog in oog met een Tyrannosaurus  stond en zijn laatste seconden geslagen hadden. Tyrannosaurus is een geslacht van vleesetende theropode dinosauriërs en behoort tot de groep van de Tyrannosauridae. Ze leefden ongeveer zeventig tot vijfenzestig miljoen jaar geleden, tijdens het late Krijt, in het westelijk deel van het huidige Noord-Amerika. Dus dat kan niet want we waren in Utrecht. Midden Nederland. Europa.

Nee het was Cor Noltee die hem een compliment gaf. Dat komt blijkbaar ook eens de vijfenzestig miljoen jaar  voor bij de NS. Maar the guy was lucky want ik had mijn complimenten dag.

Ik houd al jaren een database bij waarin de reacties staan van de mensen die van mij een (oprecht) compliment ontvangen. Dat gaat bijna altijd over iets wat ze aan of op hebben. Ik ben namelijk geen fan van de sauna.

Hier komen  de resultaten en ik ben benieuwd in welke categorie jij zit. Ik heb wel een idee overigens.

1. Vrouwen.

Als ik een vrouw een compliment geef dan reageert 82,4 % met:

– ohhhhh…..uitverkoopje.

of

– H&Mmetje.

2. Mannen.

Als ik een man een compliment geef dan reageert 98,6 % ongeveer  zoals de treinconducteur. De rest loopt stevig door of gaat zelfs rennen. Een enkeling schreeuwt daarbij om hulp.

3. Homofiele mannen en vrouwen.

Als ik een homofiele man of vrouw een compliment geef dan reageert 100%hetzelfde.

‘Dankjewel. Wat leuk!’

ennnnnn, ja daar komt ie. Die gaan er nog even vet overheen (dat compliment dan he). En dat dat klinkt dan zo:

‘En wat vind je van mijn schoenen (of ander kleding stuk of accessoire)’

Ja we kunnen nog een hoop leren van onze homofiele medemensch.

 

Maar misschien nog wel meer van Anna-Maria. Want Anna-Maria bevindt zich in de buitencategorie complimenten geven. Want Anna-Maria geeft geen compliment over het Wat je draagt, Hoe je doet of Waarom je dingen doet…..neeeeeeee. Anna-Maria geeft complimenten door aan te geven wat de ander met haar doet. En dat verdient een compliment. Zo liet ze me gisteren het volgende weten:

“Zo blij met je blogs elke dag!

Laat mij minder krampachtig denken en speelser de wereld bekijken.

DANK!”

Mooi Mens die Anna-Maria.

Heel Puur.

Dankjewel.

 

2 Responses to “Puur Compliment”

 1. eyedesignbno 14 december 2016 at 10:24 AM #

  Cor, dit vraaaaagt natuurlijk om een compliment 🙂

  Ik complimenteer jou met het feit dat je zo’n mooie, originele en eigenwijze kijk hebt op design thinking. En dat je daarmee een inspirator bent voor heel veel mensen. Jouw oprechte belangstelling in zaken en mensen toon je op charmante, charismatische en overtuigende wijze.

  Ook al ben je geen homo, je mag ‘m toch in je zak steken.

  Ik wens je een bijzondere mooie, verrassende en fijne dag,

  Folkert

  Tot slot, better late than never, ook nog mijn hartelijke dank voor je betrokkenheid en bijdragen aan Gett magazine!

  Folkert Kattemölle ontwerper/art director

  T 06 25156520 http://www.eyedesignbno.com

  >

  • cornoltee 14 december 2016 at 10:51 AM #

   Dankjewel! Ik moest even een andere broek aan want je compliment paste niet in mijn zak.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: