Wolven Ga!

16 dec

Eergisteren gaf ik twee “korte, inspirerende intermezzo’s over branding” aan de businessclub van Weststellingwerf. In Wolvenga. Op de draf en renbaan om precies te zijn. Een feestelijke bijeenkomst waar de ondernemers van het jaar van de afgelopen 10 jaar voorbij kwamen en er een nieuwe werd gekozen; Jan Smink. Een terechte keuze in mijn ogen.

De avond was uitstekend georganiseerd en de gasten (met partners) zagen er geweldig uit.

Toch moet ik wat kwijt. En dat is niet het feit dat niemand het merk Innocent (de fruitsmoothies) kende…..of geen zin had om dat te delen. Nee het is het feit dat dat ik het voorstel dat ik deed om weer Wolven te introduceren in het gebied gebaseerd is op een hoax.

Het voorstel om wolven te introduceren was gebaseerd op de film die ik ooit van een goede vriendin gestuurd kreeg. Ik heb haar hoog staan en als ze me wat stuurt is het altijd interessant en ook deze keer. Het filmpje ging namelijk over hoe de herintroductie van de wolven in het Yellowstone Park het hele ecosysteem hadden veranderd waardoor zelfs de rivier een andere loop had gevonden.

Ik liet het filmpje zien:

En na het benadrukken van het aantal views (ruim 28.000.000)  stelde ik voor om de wolven ook in Wolvenga weer te herintroduceren. Er was na 1712 namelijk geen wolf meer gezien in Wolvenga dat zijn naam dankt aan het feit dat er in het gebied veel wolven leefden wat jagers aantrok die ze allemaal neerknalden.

Op mijn vraag of dat de reden was voor het verdwijnen van de wolven of dat wolven luisterden naar de naam Wolven Ga! kwam helaas geen antwoord.

Marty Neumeier, schrijver van het boek ZAG, zou zeggen; als je geen interessant verhaal hebt dan bedenk je er een. In die context wilde ik het filmpje van Old Spice laten zien. Om drie redenen.

  1. Het eindigt met een paard. We waren tenslotte op de draf en renbaan
  2. De acteur is een prachtige man. Leuk voor de prachtige mannenliefhebbers in de zaal.
  3. Niet iedereen kent Innocent maar Old Spice wel.

Ik liet het niet zien.

Waarom niet?

Goede vraag.

 

 

One Response to “Wolven Ga!”

  1. Atse 16 december 2016 at 11:11 AM #

    Hahaha geniaal, jammer dat je dat filmpje niet had laten zien 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: