Kijk een Kandinsky!

1 jun

Moge Piet.

Moge Cor. Beetje bijgekomen van de playtest.

Piet ik weet niet hoe jij het ervaren hebt maar ik vond het best pittig, vijftien kinderen in een half uur in je eentje, vier keer achter elkaar. Een volgende keer test ik het met maximaal drie kinderen per keer en neem ik voor iedereen een stoeltje mee.

Hahahaha. Dat begrijp ik, maar ik heb genoten. Al die kinderen op de grond zittend en liggend, vragen beantwoordend en mijn werk aandachtig bekijkend. En er zaten echte kunstkenners tussen.

Hoe bedoel je ‘kunstkenners’?

Er was een jongen die binnenkwam, mijn werk niet zag hangen maar wees op mijn buurman roepend “Kijk een Kandinsky!!”

Ja dat was prachtig he. En weet je hoe hij daar op kwam?

Nee.

Omdat ik zijn opvolger had vergeleken met een Kandinsky.

Dus door hem uit te dagen om een opvolger te maken op een voorgaand werk van mij en het resultaat te vergelijken met een Kandinsky herkende hij hier in Boijmans van Beuningen het werk van mijn buurman Kandinsky.

Precies.

Cor, ik zeg Missie Geslaagd.

Piet bedankt. Nu de rest van de wereld nog overtuigen. En Piet, houd je trouwens van hazelnootgebak?

Hoezo? Heb je wat te vieren?

Vandaag nog niet. Morgen wel!

Ik ben benieuwd. Kom maar op met die taart.

 

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: