Tijdlijn

24 apr

Moge Cor.

Moge Piet. Zeg Piet ik ben een beetje aan stoeien met hoe we de werken van de kinderen met jouw werk kunnen ‘vergelijken’.

Je bedoelt met dit werk:compositiemetkleurvlakjes_pietmondriaan_1917

En dat hebben ze nog niet gezien, toch?

Nee Piet dat klopt. Ze hebben een werk gemaakt dat volgt op deze:

compositie_in_kleur_B_1917

Oh ja. Ik ben er weer Cor. En toen zag ik daar een aantal tijdsgenoten en voorgangers in.

Inderdaad Piet. Zoals je deze vond lijken op Braque uit 1910:

image8

Klopt. En als ik die nu eens naast jouw werk hang?

Ja doet dat eens.

mondriaan_braque.001

Hoe ‘goed’ vind je deze dan?

En hoe bepaal ik of het goed is? Op basis van die criteria die je gisteren gaf?

Ja Piet. Probeer dat eens te doen. Op basis van:

  • kleurgebruik
  • compositie
  • jaartal

Op basis van kleurgebruik vind ik de keus om helemaal geen kleur te gebruiken heel gedurfd. Maar als ik naar mijn voorgaande werk kijk zou ik die stap, of noemen we het evolutie, wel heel groot vinden. Dus vanuit evolutionair oogpunt klopt het niet voor me. Mijn evolutie naar het gebruik van de primaire kleuren was een hele belangrijke en daar stap ik niet zomaar weer vanaf.

Wat zou je kleuradvies zijn aan deze maker?

Maak gebruik van zachte primaire kleuren!

En qua compositie?

Qua compositie gaat het weer een beetje terug in de tijd en lijkt het op mijn werk in mijn kubistische periode in Parijs. Het deed me dan ook denken aan het werk van Braque uit 1910 zoals ik als eerder zei.

Wat zou je compositie advies zijn aan deze maker?

Laat hem of haar het filmpje nog eens bekijken dat je gemaakt had en dat stopte bij mijn voorlaatste werk. Misschien zou het goed zijn om daar dan de jaartallen bij mijn werken te vermelden. Dan kan de maker duidelijker zien dat zijn/haar werk terug in de tijd gaat in plaats van vooruit, wat de bedoeling van deze uitdaging is.

Ah! Dan moet ik dat werk dus even ergens anders hangen.

Wat bedoel je Cor?

Nu hangt het rechts van jouw werk wat lijkt alsof het erna komt. Het moet links hangen omdat het lijkt op werk dat je eerder maakte. Zo:

tijdlijn_braque_mondriaan.001

Ja! Beter.

Piet! Je brengt me op een idee!!

Vertel.

Ik laat het je even zien:

google_cardboard.001

Wat is dat?

Dat is een Google Cardboard. Leg ik je morgen uit. Fijne zondag Piet.

Fijne wedstrijd Cor.

Hahaha dankjewel.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: