Rome is niet in 1 dag gebouwd.

21 apr

Dag Piet.

Dag Cor. Zeg ik heb eens nagedacht over je speltest. Ik vond de werken veel dynamischer en organischer dan mijn werk. Hebben ze mijn evolutie wel begrepen?

Of  laat het juist nog meer zien hoe uniek jouw werk is?

Het werk wat de kinderen hebben gemaakt ligt veel meer in de sfeer van de Kubisten als Braque, Cezanne en Picasso en Futuristen als Duchamp en Boccioni. Of Blaue Reiter als Kandinsky. Dynamische lijnvoering, herhaling en in sommige gevallen nog herkenbare werkelijkheid. De strakke geometrische lijnvoering hebben maar een paar leerlingen toegepast. Ik vind dat bijzonder opmerkelijk ondanks het geometrische voorbeeld.

Daar zou ik alleen een onderzoek op los kunnen laten, dat wij mensen blijkbaar van nature toch organische vormen kiezen boven hoekige geometrische… ??

Wat ik wel grappig vind is hoe hun commentaar weer een ander beeld geeft. Dat ze toch wel degelijk in mijn huid zijn gekropen en zich een voelen met mijn zoektocht naar vernieuwing en abstractie.

Ja mooi he.

En mooie uitspraken als:

“Ik keek de klas rond en zag regenbogen en die heb ik meegenomen.”

En

“Transformeren van vorm.”

“Alles aan elkaar verbonden al merk je dit niet.”

Prachtig!

En weet je Piet, Rome is ook niet in een dag gebouwd. Die kids zijn in 10 jaar gevormd tot wie ze zijn en leven in deze tijd. Fascinerend hoe creativiteit werkt en opgebouwd is uit dat wat we weten.

Toch blijft het mij fascineren dat er maar enkele de hoekige geometrische lijnvoering hebben toegepast. Succes met het vervolg Cor.

Dankje Piet

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: