De afgelopen week ben ik uren bezig geweest om het eindexamenwerk van de Design Academy studenten nogmaals te bekijken. Echter nu met een kunsteducatieve bril en met het boek dat ik kocht in de Witte Dame tijdens de Dutch Design Week, de plek waar het werk jaarlijks wordt geëxposeerd.
Hieronder mijn persoonlijke top 10. Een kijkje in de toekomst van kunsteducatie.
- Stel je voor dat iedere docent aan het begin van het schooljaar een 3d scan laat maken, deze 3d laat uit printen zodat er op geprojecteerd kan worden en hij zowel ‘live’ in de klas als op afstand les kan geven.
2. Stel je voor dat je je klaslokaal, afhankelijk van de activiteit zelf kunt indelen en de kleur van de stof als een VJ kunt aanpassen.
3. Stel je voor dat je je lessenaar (zijn lessen naar?) kan voorzien van je eigen ornament?
4. Stel je voor dat je al je leerlingen vraagt hun favoriete plek te laten fotograferen en dat als basis gebruikt voor een kleed in de klas.
5. Stel je voor dat je je eigen lamp mag ontwerpen en je die boven of op je lessenaar mag hangen/zetten?
6. Stel je voor dat je een boek uit de boekenkast mag pakken en als je die op je lessenaar legt je alle andere boeken van die schrijver er naast geprojecteerd ziet?
(Ria, ik heb met Erik Vlemmix over jou(w situatie) gehad en het leek hem interessant je te ontmoeten. Heb zijn kaartje.)
7. Stel je voor dat je vervolgens uit de door jou uitgekozen boeken alleen die pagina’s kunt uitprinten die jij interessant vindt en zo je eigen boek maakt?
8. Stel je voor dat je snel digitaal prototypes kunt maken en 3d uitprinten die eruit zien alsof ze al een leven achter de rug hebben?
9. Stel je voor dat je een klassenfoto maakt waar niemand herkend kan worden door gezichtsherkenning software?
10. Stel je voor dat je als docent verschillende delen van de hersenen kunt stimuleren?
En wat denk je nu? Worden de lessen naarder?
Or less naar?
Jammer……te vroeg geboren ;-))