Playtest.

19 apr

Moge Cor.

Goedemorgen Piet.

Wat zie jij er opgewekt uit. Ga je iets leuks doen vandaag?

Jazeker Piet, ik ga straks een speltest doen op een lagere school hier een eindje verderop.

Een speltest? Je gaat een spel testen?

Ja inderdaad.

En wat ga je testen dan?

Ik ga testen hoe ik gebruik makend van spelprincipes tienjarigen kinderen nieuwsgierig kan maken naar abstracte kunst in musea.

En wat bedoel je met spelprincipes?

Bernard Suits definieert spel als een vrijwillige poging tot het overwinnen van overbodige obstakel. Ik vraag de klas straks dus eerst wie er mee wil doen om erachter te komen van wie dit kunstwerk is:

compositie_in_kleur_B_1917

Dat is een van mijn laatste werken!

Inderdaad. Ik laat ze dit zien:

Cor, ik ben heel benieuwd of ze weten dat ik dat gemaakt heb.

Of hoe ze er achter komen. Tot morgen Piet.

Tot morgen Cor.

 

 

2 Responses to “Playtest.”

  1. Di 19 april 2016 at 9:09 PM #


    Spelen is een bezigheid die men niet ernstig genoeg kan nemen.
    — J. Cousteau

    • cornoltee 19 april 2016 at 9:29 PM #

      Daar ben ik het ernstig mee eens. Heb net het filmpje af van de werken van de kids met hun eigen verhalen eronder. Als je kids uitdaagt kan zelfs abstracte kunst hun verbeeldingskracht stimuleren.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: