Listen to your inner voice

12 mrt

Schermafbeelding 2017-03-12 om 08.01.44

In 1998 liep in New Orleans rond op IAPPA, de grootste pretparkbeurs ter wereld. Hallen vol kermis, speelhal en pretparkattracties. Maar een van de meest intense belevingen bevond  zich in een kleine donkere ruimte. De stand van IMAX 3D geluid. Veel van jullie hebben waarschijnlijk weleens een 3D film gezien maar heb je weleens 3D geluid gehoord?

Zittend op een stoel in het midden van de ruimte kreeg ik een soort hoofdband op waarbij de hoge tonen speakertjes zich niet in maar bij mijn oren bevonden. De lage tonen speaker bevond zich ergens in de ruimte. Lage tonen hebben namelijk geen richting, werd me uitgelegd. Nadat de ‘hoofdband’ bij me was opgezet vertrok de medewerker van IMAX. Daar zat ik in een donkere ruimte, ik zag geen hand voor ogen en plotseling hoorde ik van achteren een schaar open en dicht gaan en langzaan dichterbij komen. Je weet dat het alleen geluid is maar omdat je dat niet kunt bevestigen met je ogen is de beleving heel sterk. Er is geen ontsnappen aan dus gaf ik me over. Met de rillingen over mijn rug hoorde, of moet ik zeggen voelde, ik de schaar dichterbij komen. Hij bevond zich nu vlak achter mijn hoofd en begon al knippend over mijn hoofd te bewegen. En dat hoorde ik niet in mijn linker of rechteroor, nee dat voelde ik. De schaar bevond zich nu 23 millimeter boven mijn rechteroor en bewoog zich in diagonale richting naar mijn linkerwenkbrauw. Ondanks dat ik niets zag in de ruimte had ik mijn ogen wijd open hopend de schaar niet te zien…..of wel en weg te rennen.

Ik moest aan bovenstaand verhaal denken toen ik net een nieuwe campagne zag waarbij de volgende ‘waarschuwing’ in beeld stond:

Schermafbeelding 2017-03-12 om 07.52.26

Dus als je dit experiment wilt beleven dan pak je nu je koptelefoon en click je op play en doe je ogen dicht:

Ik veranderde net nog even de naam van de file omdat ik niet wilde dat je daaruit al kon opmaken van wie de stem was. Maar dat weet je nu waarschijnlijk wel.

Het is dat ik geen bier drink. Heb in mijn hele leven 1 biertje op…..dat was genoeg. Misschien moet ik Swinckels een keer proberen….met mijn ogen dicht.

 

 

 

 

 

 

 

2 Responses to “Listen to your inner voice”

  1. els 12 maart 2017 at 12:59 PM #

    gaaf…..

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kijken met je oren. | Design Thinking by Doing - 14 maart 2017

    […] een van Swinkels Inner Voice filmpjes zat te beluisteren en te bekijken. Ik schreef er al eerder […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: