Everyday people

1 mrt

everydaypeople-001

Gisteren schreef ik over Apple’s Dark Force en de weerstand die ik voelde om dingen anders te moeten doen. En ik kan me herinneren dat ik die weerstand eerder voelde toen ik in mijn nieuwe MacBook Pro een cd wilde stoppen. Dat kon niet meer dus kocht ik een aparte drive zodat ik toch de CD’s die ik nog steeds koop ook kan importeren en eventueel ‘weg’ kan geven aan vrienden. Ik download namelijk geen muziek. Goede muziek koop ik op CD en speel ik af op mijn Rega CD speler met Rotel voor en eindversterker en Schotse Linn Keilidh speakers.

Toen ik een tijdje geleden mijn zoon vroeg om voor eerst van zijn leven een LP op te zetten was hij verbaasd dat een LP zo kort duurde. Ik vertelde hem dat hij de LP moest omdraaien. Hij dacht dat ik hem ik hem in de maling nam, maar sinds ik hem het verschil heb laten horen tussen een nummer op youtube en LP zet hij regelmatig een LP op.

Soms staat toegankelijkheid kwaliteit in de weg. Natuurlijk is het fijn om alle muziek van de wereld ter beschikking te hebben maar met aandacht kiezen en met aandacht luisteren zittend voor je installatie is ook heel fijn.

Ik zet even een plaatje op.

Everyday people. Door Jeff Buckley.

Zing je even mee?

Sometimes I’m right and I can be wrong
My own beliefs are in my song
The butcher, the banker, the drummer and then
Makes no difference what group I’m in
I am everyday people, yeah yeah
There is a blue one who can’t accept the green one
For living with a fat one trying to be a skinny one
And different strokes for different folks
And so on and so on and scooby dooby doo
Oh sha sha we got to live together
I am no better and neither are you
We are the same whatever we do
You love me you hate me you know me and then
You can’t figure out the bag I’m in
I am everyday people, yeah yeah
There is a long hair that doesn’t like the short hair
For bein’ such a rich one that will not help the poor one
And different strokes for different folks
And so on and so on and scooby dooby doo
Oh sha sha we got to live together
There is a yellow one that won’t accept the black one
That won’t accept the red one that won’t accept the white one
And different strokes for different folks
And so on and so on and scooby dooby doo
I am everyday people

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: