Trying not to try.

19 jan

tryingnottotry_1002.001

Gisteren is iemand me gaan volgen op Twitter omdat een ander iemand reageerde op haar oproep wie ze zou moeten volgen als het gaat over Design Thinking. Toen ik op zijn Twitteraccount keek stond zijn telefoonnummer erbij en dacht ik “ik kan hem nu wel een tweet van maximaal 144 tekens sturen maar waarom zou ik hem niet gewoon even bellen?” Dus belde ik hem binnen een minuut na zijn tweet en vroeg ik hem Waarom? Het bleek dat hij mij een keer had zien spreken bij toen genaamde Rhinofly en mij  is gaan volgen. We hadden een zeer aangenaam gesprek van achttien minuten en zesendertig seconden waarbij we goed naar elkaar luisterden en elkaar veel te zeggen hadden. Onderzoek wijst uit dat een goed luisterboek zo’n 150 per minuut bevat, wat ons gesprek op zo’n 2.775 woorden brengt. Met een gemiddelde van 5 tekens per woord komt dat op 13.875 tekens wat, met een maximum van 144 tekens 96 tweets zou zijn.

Ons gesprek ging niet over Design Thinking maar over creativiteit, discipline, vasthoudendheid, uitstellen en schrijven.

Ik kreeg nog een geweldige tip van Arjan. Hij gaf me die toen ik hem vertelde dat ik nieuwsgierig was naar de neurologische processen op momenten dat ik in de vroege morgen wakker wordt en niet wil schrijven maar het toch doe. En wat er in mijn hoofd gebeurt als ik het gedaan heb.

Het heet trying not to try:

tryingnottotry

Zouden meer mensen moeten doen.

Dankjewel Arjan.

Welkom Martine. Mijn nummer is 0624965000.

 

One Response to “Trying not to try.”

  1. Ton 20 januari 2016 at 11:54 PM #

    He Cor,

    Dat heet hoog-dopamine…. (s”morgens vroeg los gaan )

    Groet Ton

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: