Ik ben DOM. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 853/1.111

22 aug

ikbentochnietgek_853.001

Ik ben dom maar ik ben toch niet gek?

Vanaf 20 augustus jl heb ik een nieuwe baan. Ik ben DOM en hoop dat de wereld er een beetje beter van wordt. Wat ik doe? Als Design Ombuds Man doe ik ongevraagd onderzoek naar slecht design van bedrijven. En met slecht design bedoel ik dat het ontwerp tekort schiet in het realiseren van een gewenste situatie. Dat kan dus een product, dienst of een (openbare) ruimte zijn. Vervolgens publiceer ik er over op dit blog en neem ik contact op met het desbetreffende bedrijf.

Mijn eerste klus als DOM was voor Staatsie. Een uitvaartonderneming in Dordrecht. Ik heb nog niets vernomen. Het verhaal lees je hier.

Enfin. Ik ben dus DOM en klaar met ALLE producten van SONY. Alle door mij aangeschafte SONY producten zijn stuk gegaan. Na de eerste 1.4 floppy disk camera, twee mini dv camera’s, een cd speler, heeft nu ook mijn blue ray dvd speler het gegeven. Dus ging ik op zoek naar een nieuwe blue ray speler. Na enig speurwerk online heb ik mijn oog laten vallen op de Panasonic DMP BDT 700 en keek ik op de site van Mediamarkt of ze die in Dordrecht hadden. Je kunt namelijk je vestiging kiezen en kijken of het product op voorraad is zodat je niet voor niets naar de vestiging gaat. Enfin e.e.a. gecheckt, kom ik bij de Mediamarkt, vraag een jonge vriendelijke verkoper naar de Panasonic DMP BDT 700 zegt ie me dat hij hem niet heeft. Hij is alleen te koop in de webshop. Hij kan hem wel bestellen maar dat duurt 5 dagen en als ik hem zelf bestel heb ik hem morgen in huis. Morgen? Morgen ben ik niet thuis, ik wil hem NU. Dat was mijn gewenste situatie. Ik loop de deur uit zonder Panasonic DMP BDT 700. Ik bestel hem niet online want ik ben er morgen niet. Ik ben DOM maar toch niet gek? Misschien heb ik iets verkeerd gedaan online, of niet goed gelezen. Maar als ik Mediamarkt zou zijn, zou ik klanten als ik niet de deur uit laten lopen die zo gericht met een koopwens binnenlopen. Ik bestelde de Panasonic DMP BDT 700 niet online omdat ik de dag erna niet thuis was. Maar als ik hem die dag bij de Mediamarkt had kunnen ophalen had ik de Panasonic DMP BDT 700 direct besteld. Gek idee?

One Response to “Ik ben DOM. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 853/1.111”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Who says you need to buy a guitar. | Design Thinking by Doing - 29 november 2015

    […] Een keer met mijn kennismaking met het Mediamarkt Systeem. […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: