Ik ben DOM. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 851/1.111

20 aug

dom_851.001

DOM staat voor Design Ombuds Man. Ik speel al langer met het idee en door het lezen van Don Norman’s geweldige Design Of Everyday Thinks geïnspireerd om er ook echt mee aan de slag te gaan. De post van gisteren over de slecht verzorgde uitvaart van Staatsie Uitvaartverzorging was een eerste aanzet. Ik schreef en publiceerde maar vandaag stuur ik ook de link naar Staatsie.

Dus vanaf vandaag heb ik een nieuwe baan. Ik word DOM en hoop dat de wereld er een beetje beter van wordt. Wat ik doe? Als Design Ombuds Man doe ik ongevraagd onderzoek naar slecht design van bedrijven. En met slecht design bedoel ik dat het ontwerp tekort schiet in het realiseren van een gewenste situatie. Dat kan dus een product, dienst of een (openbare) ruimte zijn. Vervolgens publiceer ik er over op dit blog en neem ik contact op met het desbetreffende bedrijf.

Voor alle duidelijkheid. Ik ben niet jullie DOM. Ik hoop dat jullie zelf DOM zijn en meehelpen. Slecht design is niet mijn en jullie fout.

Laat ik afsluiten met een spreuk van Euripides die ik zag op een suikerzakje van Huletts in een B&B in Port Noloth aan de Zuid Afrikaanse Westkust en mee naar huis nam. Nu weet ik waarom.

euripedes

One Response to “Ik ben DOM. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 851/1.111”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ik ben DOM. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 853/1.111 | Design Thinking by Doing - 22 augustus 2015

    […] Mijn eerste klus als DOM was voor Staatsie. Een uitvaartonderneming in Dordrecht. Ik heb nog niets vernomen. Het verhaal lees je hier. […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: