Vooruitkijkspiegel. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 811/1.111

4 jul

vooruit_811.001

Design is een huidige situatie transformeren in een gewenste situatie. Design thinking is een aanpak om stapsgewijs die transformatie vorm te geven. Design Thinking by Doing is de onderregel van dit blog en zou tevens de naam kunnen zijn van de workshop die ik gisteren gaf: the wallet project.

Als je iets wil veranderen, en of dat nu een product, een dienst of gedrag is, kun je daar heel lang over nadenken maar doen brengt het denken verder. Dus aan de slag. Een van de leukste en leerzaamste manieren om kennis te maken met Design Thinking (DT) is The Wallet Project. Een 90 minuten durende crash course DT waarbij je in tweetallen iets ontwerpt voor de ander door stapsgewijs alle stappen van DT te doorlopen. En aangezien we eergisteren met een oneven aantal waren, faciliteerde ik niet alleen maar deed ik zelf ook mee. Ik moest iets ontwerpen voor Marleen en zij iets voor mij. Marleen en ik kende elkaar niet en dat maakt het extra leuk.

Marleen bedacht en maakte de Bookdivider.

En ik bedacht en maakte de vooruitkijkspiegel.

voorruitkijkspiegel

Wil jij zelf vooruit als Design Thinker, dan hier nogmaals het werkboek:

thewalletproject_blog

Doen brengt het denken verder.

De lucht is blauw.

Het gras is groen.

Vooruit ga wat doen.

One Response to “Vooruitkijkspiegel. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 811/1.111”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dikke Dunne Daniel. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 828/1.111 | Design Thinking by Doing - 26 juli 2015

    […] Deze en deze. […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: