Gewichtig Idee. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 810/1.111

3 jul

Design is een huidige situatie transformeren in een gewenste situatie. Design thinking is een aanpak om stapsgewijs die transformatie vorm te geven. Design Thinking by Doing is de onderregel van dit blog en zou tevens de naam kunnen zijn van de workshop die ik gisteren gaf: the wallet project.

Als je iets wil veranderen, en of dat nu een product, een dienst of gedrag is, kun je daar heel lang over nadenken maar doen brengt het denken verder. Dus aan de slag. Een van de leukste en leerzaamste manieren om kennis te maken met Design Thinking (DT) is The Wallet Project. Een 90 minuten durende crash course DT waarbij je in tweetallen iets ontwerpt voor de ander door stapsgewijs alle stappen van DT te doorlopen. En aangezien we gisteren met een oneven aantal waren, faciliteerde ik niet alleen maar deed ik zelf ook mee. Ik moest iets ontwerpen voor Marleen en zij iets voor mij. Marleen en ik kende elkaar niet en dat maakt het extra leuk.

In 2 keer 4 minuten was Marleen er achter gekomen dat ik altijd een of meerder boeken meeneem in mijn tas. Dat ik graag echte boeken lees omdat ik daarin kan tekenen en schrijven. Het probleem echter is dat ze vaak zo dik zijn. Zoals nu. Ik sleep op dit moment “Ons onfeilbare denken” van Daniel Kahneman een paar keer per week mee in de trein. Ruim 500 pagina’s terwijl ik eigenlijk alleen maar op de heenreis lees tussen Rotterdam en Utrecht, zo’n 40 minuten. Dus bedacht Marleen de BookDivider. Een handig apparaat dat een dik boek in een aantal katernen splitst.

En ze bedacht het niet alleen, ze maakte ook een prototype.

IMG_8805

IMG_8804

Echt super handig.

Wil je zelf aan de slag met Design Thinking? Download dan hier de werkbladen en wordt net als Marleen een Design Thinker…….by Doing:

thewalletproject_blog

Bedankt Marleen.

3 Responses to “Gewichtig Idee. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 810/1.111”

  1. Marleen 3 juli 2015 at 8:25 AM #

    Cor bedankt voor de inspirerende workshop!! Dat brengt de Design Thinker in de mens naar boven 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vooruitkijkspiegel. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 811/1.111 | Design Thinking by Doing - 4 juli 2015

    […] Marleen bedacht en maakte de Bookdivider. […]

  2. Dikke Dunne Daniel. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 828/1.111 | Design Thinking by Doing - 26 juli 2015

    […] Deze en deze. […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: