Groen blauw. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 760/1.111

13 mei

groenblauw760.001

De mooiste dingen gebeuren als je in een positieve bui bent. Open staat. Nieuwsgierig bent. Er is nog nooit iets moois gemaakt door iemand die er geen zin in had. Mooie dingen gaan over het ding maar ik bedoel hier eigenlijk het proces, het maken. Eergisteren maakte ik een van de beste presentaties van de afgelopen tijd. Daar had ik geen opdrachtgever voor, was volledig vrijwillig. Dit schrijvend heb ik een aspect van waar ik vandaag naar toe wil, te pakken. Het was vrijwillig.

Daarnaast ontstond er iets omdat ik zat te genieten van het feit dat ik keurig op tijd was voor mijn afspraak in Utrecht terwijl ik 6 uur daarvoor nog langs de kust van Noord Spanje reed. Ik was zonder koffie vertrokken en had ook niet op mijn blog geschreven. Zittend in het gras in Creative Valley in Utrecht begon mijn dag eigenlijk pas echt. Met het schrijven op dit blog. En het schrijven op dit blog is mijn dagelijkse flow moment. Ik daag mezelf uit om een mooi stukje te schrijven. En mooi is voor mij  een stukje waar IK blij van word. En natuurlijk word ik er de ene dag blijer van dan de andere dag.

Zittend in het gras onder de blauwe lucht had ik een vrijwillige uitdaging in balans gebracht met mijn Kennis:

– ik had er zin in

– ik kan schrijven

– ik heb genoeg ervaring met schrijven

– ik had voldoende informatie over waar ik over wilde schrijven

En als je dan je laptop opent met een goede bak koffie in de Creative Valley, dan gebeurt het ‘gewoon’.

Je wordt in een soort tijdmachine getrokken waarin je je niet meer bewust bent van tijd en plaats en je gáát. Je Uitdaging steeds een beetje verder leggend, je Kennis woord voor woord typend vergrotend. En dan kan het dus gebeuren dat je op een gegeven moment in het gras ligt met je spiegelreflex in diafragma voorkeur foto’s neemt van een paardebloem.

Eergisteren maakte ik de beste presentatie van de afgelopen tijd omdat een vrijwillige uitdagende taak in balans bracht met mijn kennis en ik daardoor toegang kreeg tot mijn eindeloos veel grotere creatieve potentieel. Dat de lucht blauw was en het gras groen schijnt daarbij je creatieve potentieel nog een extra boost te geven.

Ik kijk naar buiten. De lucht is blauw. Het gras is groen.

Ik ga wat doen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: