Duurzaam Bakkie. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 758/1.111

11 mei

DUURZAAMBAKKIE758.001

Ben vandaag, weer, wat later. Moest vanochtend nogal haasten om het vliegtuig in Bilbao op tijd te halen om vervolgens veilig om 9.00 op Schiphol te landen.  Zit nu alweer heerlijk in het zonnetje bij mijn volgende afspraak in Utrecht. Aan een kopje koffie. Had ik al gezegd in de zon? In de zon.

In het vliegtuig kreeg ik ook een bakje koffie. Niet zo lekker als deze en in een papieren bekertje. En toen de steward me vroeg of ik nog een bakkie wilde zei ik geen nee. De wekker was om 4.30 gegaan in San Sebastian en ik had geen tijd genomen om nog koffie te zetten. Enfin. Hij pakte mijn papieren bekertje, gooide het weg en pakte een nieuw bekertje en schonk de koffie in. Nu heb ik niet extra betaald om CO2 neutraal te vliegen maar die koffie hadden ze zo in mijn ‘oude’ bekertje kunnen schenken hoor. Stel je voor dat de stewards na de vraag of je nog koffie wilt en daar ja op geantwoord wordt je vragen of ze dat in je ‘oude’ koffie bekertje mogen schenken? Zou ik geen probleem vinden. Jij? Ik ben benieuwd hoeveel koffie bekertjes dit zou schelen per jaar. En hoeveel CO2 ze daarmee ‘besparen’ nog afgezien van de te kappen bomen.

Soms hangt duurzaam denken als laaghangend fruit aan de bomen. Je moet het alleen wel zien en plukken.

Ik doe nog een bakkie…..want ik zit hier al 15 minuten te wachten. Ik kom uit San Sebastian maar ben op tijd.

2 Responses to “Duurzaam Bakkie. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 758/1.111”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Zozo Nounou. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 759/1.111 | Design Thinking by Doing - 12 mei 2015

    […] valley. Divergerend en convergerend slalommend langs de koppen cappuccino. Die ze daar trouwens wel in hetzelfde kopje schenken. De afspraak liep verschrikkelijk uit en ik moest echt om 14.51 de bus […]

  2. Groen blauw. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 760/1.111 | Design Thinking by Doing - 13 mei 2015

    […] Eergisteren maakte ik de beste presentatie van de afgelopen tijd omdat een vrijwillige uitdagende taak in balans bracht met mijn kennis en ik daardoor toegang kreeg tot mijn eindeloos veel grotere creatieve potentieel. Dat de lucht blauw was en het gras groen schijnt daarbij je creatieve potentieel nog een extra boost te geven. […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: