Zozo Nounou. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 759/1.111

12 mei

zozonounou759.001

Gisteren vertrok ik om 5.01 voor mijn afspraak om 11.30 in Papendorp in Utrecht. Ik had er een bus, trein, vlieg, en autorit van 6 uur opzitten om vervolgens te belanden in een stuk niemandsland waar ik na een 360 graden turn geen mens zag, alleen maar gebouwen. Voor de deur staand bij het gebouw waar ik moest zijn, stond dat ik er was. Ik was beland in Creative Valley.

creativevalley

De meest oninspirerende locatie van Nederland. Maar misschien was mijn ‘bril’ gekleurd, of moet ik zeggen, verblind door het titanium van het Guggenheim waar ik zo lang naar had zitten kijken de afgelopen dagen. Of was het de zon van San Sebastian die mij een een paar uur daarvoor nog met harde, felle stralen had verhit. Feit was, ik was terug in Nederland en een half uur te vroeg voor mijn afspraak en belandde in de tuin van de Creative Valley in Utrecht. En wat ga je dan doen? Creatief. Aangezien ik mijn camera bij me had, mijn afspraak te laat en ik nog een manier zocht om uit te leggen wat Design Thinking is, ging ik horizontaal in het gras liggen en maakte de volgende foto:

IMG_8130

En vroeg mijn afspraak, ze waren met ze drieën, wat ze hier zagen. Ze zagen er alle drie iets anders in. Van een kubus tot een failliet KPN.

Vervolgens liet ik ze deze zien. En vroeg ze weer: Wat zie je?

IMG_8129

Ander perspectief. Andere kijk.

En als laatste liet ik ze deze zien. Dit ik de de eerste fase van Design Thinking. Alles zien. Zonder oordeel.

IMG_8131

Het gesprek dat volgde was er een zoals ie thuishoort IN de creative valley. Divergerend en convergerend slalommend langs de koppen cappuccino. Die ze daar trouwens wel in hetzelfde kopje schenken. De afspraak liep verschrikkelijk uit en ik moest echt om 14.51 de bus weer terug nemen naar Utrecht Centraal. Ik had namelijk een afspraak met een aantal tweede jaars HKU studenten in lokaal 514. In bus belde ik dat dat een ander lokaal werd.

Zo. Nu eerst een witte wijn.

Het is goed om terug te zijn.

IMG_8136

2 Responses to “Zozo Nounou. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 759/1.111”

  1. Els 12 mei 2015 at 6:40 AM #

    Haha dacht al…. dat was dan niet op lv 🙂

  2. svdhorn 12 mei 2015 at 9:17 AM #

    Volgens mij is Creative Valley een van de meest oninspirerende plekken van ons land. Ongelofelijk. Hilarisch stuk! Welkom thuis!

Geef een reactie

%d