Moore Moose. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 722/1.111

6 apr

MOOREMOOSE725.001

Tijdens het zoeken naar Paaseieren vond ik nog een paar posts van de afgelopen dagen.

Hier die van 5 april.

Een van de voordelen van het niet publiceren is dat je nog eens bijzondere pekken komt. Zeker in het weekend. Het vaste ritueel van 6.00 wekker, een keer snooze, uit bed, bak koffie, kaarsje aan, schrijven en publiceren wordt deze zondag bruut verstroord door de spontane actie om samen paaseieren te gaan zoeken in het modemuseum in Antwerpen. Dries van Noten exposeert hier zijn ontwerpen en neemt de bezoeker mee in zjn creatief proces. Zo toont elk ontwerp ook de de inspiratie bron. Ik kreeg de tip van mijn partner in crime op HKU Danielle Cuppens. Zij vertelde me vrijdag vol enthousiasme dat ze afgelopen donderdag een mooi boek had gekocht van de tentoonstelling van van Noten. Het werk sluit prachtig aan bij de module die we aan het fijn slijpen zijn voor alle eerste jaars in september. Dus zit ik hier nu op de kade in Antwerpen met opkomende zon te typen. Dit zijn echt van die onvergetelijke momenten. Wacht ik maak even een foto.

antwerpen_05042015

Enfin. Gisteren aangekomen brachten we eerst een bezoek aan het MAS. Een typisch voorbeeld van een interessantere verpakking (het gebouw) dan de inhoud. Het MAS is doorgeslagen van White Cubicle naar een Black Cubicle. Veel musea hebben een ‘bewaar en laat zien’ functie maar als je teveel laat zien zie je niets meer. Het voelt dan alsof je in het Wikipedia museum bent. Een opsomming van zoveel mogelijk feiten maar geen context om al die feiten met elkaar te verbinden. Om dat te voorkomen hebben we ons ingeschreven voor de Lazy Sunday tour met gids in het modemuseum straks om 11.00.

Dan doet Moose in the City het een stuk beter. (Ijzerenwaag 10 – 12 (tussen Nationale en Kammestraat). Op de leestafel in hotel Banks waar we logeren ligt een stapel kranten met de titel “99 smart, sexy and cool scandinavian fashion & design digs”. Je snapt dat mijn aandacht getrokken was. Want ik kan wel wat smart, sexy en coole scandinavische mode en design tips gebruiken. Digs vertalen vond ik lastig. Can you dig that?

Mooseinthecity

Waar veel musea volledig proberen te zijn, weet Moose in the City dat dat niet te doen is. Dus staat er bovenaan de krant:

EEN BEHOORLIJK ONVOLLEDIGE, NIET OBJECTIEVE, MAAR LEKKER STRAKKE SELECTIE SLIMME SCANDINAVISCHE MODE EN DESIGN GESERVEERD DOOR MOOSE IN THE CITY

I can dig that! Dan heb je mijn aandacht en een glimlach op mijn gezicht. Daar word ik blij van. In tegenstelling tot veel musea waar ik vaak depressief, onrustig en half suïcidaal naar buiten kom.

En het is toch hilarisch om met grote letters 99 te zeggen. Maar ook te zeggen dat het ‘EEN BEHOORLIJK ONVOLLEDIGE SELECTIE” is en je dus maar 41 items laten zien. Voor die overige 48 moet je naar Ijzerenwaag 10-12. De eerste zondag van de maand open van 12-18. Vandaag dus.

Løcky Me.

Geef een reactie

%d