Geweldig Genoten. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 723/1.111

6 apr

 

 

Tijdens het zoeken naar Paaseieren vond ik nog een paar posts van de afgelopen dagen.

Hier die van vandaag.

GEWELDIGGENOTEN723.001

driesvannoten

Wat gebeurt hier?

Met drie verticaal geplaatste beamers worden in een donkere ruimte drie films geprojecteerd van drie in slowmotion bewegende mensen. De drie meter hoge projecties worden vergezeld door klassieke muziek en geur.

Waar zie je dat aan?

De drie personen bewegen heeeeeeel langzaam. Ik moest in eerste instantie goed kijken wat er nu precies te zien was. Met name een op een lopende band rennende dame met hoge hakken en een gouden jasje waren fantastisch om te zien omdat doordat ze rende het jasje zich op allerlei manieren heel traag om haar naakte bovenlichaam bewoog.

De geur werd veroorzaakt door een geurinstallatie van Sissel Tolaas, de in Berlijn residerende geurexpert en Doctorandus Scheikunde. Zij maakte de geurende muren waar je langs liep op weg naar de ruimte van de drie projecties.

Tolaas: “Ik heb me verdiept in de verschillende aspecten van Dries’ werk – zijn passie voor tuinieren, natuur en leven. Ik heb de geur van aarde uit de tuin gereproduceerd voor de tentoonstelling.”

De video werd gemaakt door Andrew Zuckerman en is onderdeel van de video-installatie ‘Cycle, Emergence, Variance, Flight’. Eén film is dus te bekijken in Van Noten’s overzichtstentoonstelling in het ModeMuseum in Antwerpen. Ik vond dit werk van Zuckerman. Geweldig!

De volledige installatie met vier films staat in de monumentale hal van het ING gebouw, kantoor Metropool, Lange Gasthuisstraat 20 in Antwerpen.

Daar kom ik net achter. Goede reden om nog een keer  te genieten van van Noten.

De expositie loopt tot 19 juli 2015 maar werd maandenlang verlengd in Parijs. Ik zou het risico niet lopen. Gewoon gaan en genieten.

<p><a href=”https://vimeo.com/119742240″>Dries Van Noten. Inspirations at MoMu Antwerp</a> from <a href=”https://vimeo.com/momuantwerp”>MoMu Fashion Museum Antwerp</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a&gt;.</p>

One Response to “Geweldig Genoten. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 723/1.111”

  1. Tom 9 april 2015 at 7:30 AM #

    Beste Cor, als docent bij De Noorderlingen heb ik me aangemeld voor jouw blogs. Mooie stukjes stuur je elke dag! Ik slaag er helaas niet in om ze allemaal te lezen, maar ga door! Hartelijke groet, Tom Hoppen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: