Haute friture. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 724/1.111

7 apr

hautefriture724.001

Tussen de eieren door heb ik gisteren geweldig genoten van het boek dat ik aan het eind van mijn bezoek aan de overzichtstentoonstelling van Dries van Noten kocht. Ik heb het van voor tot achter gelezen. Wat is het toch heerlijk om i  het leven van een een inspirerend persoon te duiken. En in dit geval met name in zijn creatieve proces. En waar ik met name nieuwsgierig naar ben is wanneer het niet goed gaat. Want misschien herken je een echte creatief wel aan zijn handelen wanneer het fout gaat. Veel originele ontstaan juist als het fout gaat. Fouten maken is denk ik de makkelijkste weg naar originaliteit. En daarmee ook de moeilijkste want fout maken doen we niet graag. Dan voelen we ons dom en als wij dat niet doen dan laat de ander ons zo wel voelen. De vraag “Wat zou er fout kunnen gaan en hoe hoe los je het dan op?” is misschien wel een hele interessante om je te stellen als je op dit moment met een vraagtuk bezig bent.

In het boek van van Noten vond ik een geweldig voorbeeld. Voor een van zijn shows was het team neergestreken op een industriële locatie. Daar stond echter een frietkraam die er voor zorgde dat de ongebruikelijk locatie waar over een paar uur modellen de nieuwe collectie zouden lopen, meer haute friture dan haute couture was. Wat te doen? Van Noten besloot iedereen bij de ingang friet met bier te geven en maakte van zijn nadeel een voordeel.

Iedereen genoot van de haute couture met de geur van bier en frituur.

Maak meer fauten!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: