Verhaaltje na het slapen gaan. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 721/1.111

6 apr

wakeupblog722.001

 

Tijdens het zoeken naar Paaseieren vond ik nog een paar posts van de afgelopen dagen.

Hier die van 4 april.

Gisteren had ik het via Skype met Moniek over mijn 1 april experiment. Tussen neus en lippen door had ze een interessante visie op het gebeuren die ik graag met mijn lieve blogbuiskindertjes deel.

“Cor,

Ik lees je dagelijkse blog alweer een hele tijd. Interessant dat je bent gestopt. Ik hoop tenminste dat het niet een flauwe 1 april grap is. Ben ook benieuwd waarom je bent gestopt.
Ik hoop dat het is omdat je goed in je vel zit. Dat lijkt er wel op. Tijdens het lezen van je dagelijkse beslommeringen en reflecties krijg ik immers ook een indruk van hoe het met je gaat. Gaat hij goed? Zit hij vast? Zit hij te neuzelen of zit de vaart en vrolijkheid er lekker in? Mijn indruk is: hij gaat goed.
Ik vermoed dat sommige mensen het dagelijkse lezen gaan missen. Jouw introspectie geeft namelijk de motivatie om dat zelf ook te doen. Het zet aan het denken. Kennelijk ben jij klaar met het posten van dagelijkse reflectie. Maar zijn je trouwe lezers dat ook? Dat is de vraag.
Als ze dat nog niet zijn, dan zullen ze nu als teleurgestelde kinderen bij je komen klagen!
Fijne dag, moniek”
En teleurgesteld zijn sommige. De meest originele reactie kwam van Diane. Diane heeft alle, ja ALLE posts gelezen en reageerde dan ook zo op 2 april:
Schermafbeelding 2015-04-04 om 08.02.31
Ik had haar voice ingesproken met mijn verhaal van 2 april waarop zij na het afluisteren reageerde met:
 Schermafbeelding 2015-04-04 om 08.07.07
En ik vervolgens de post van 3 april via Whatsapp verstuurde:
Schermafbeelding 2015-04-04 om 08.07.26
En dat inspreken van mijn eigen verhaal was eigenlijk best leuk om te doen. Ik had even later lezers Ton en Mike aan de lijn en voorzag ook hen van een live blogcast. Ik zie, of moet ik zeggen HOOR, een nieuw format voor me. De blogcast. Leuk idee voor als ik eens geen inspiratie heb. Pak ik drie dobbelstenen en gooi ik. Die post lees ik dan voor. Eens kijken welke het nu geworden zou zijn:
Wat een eye opener is deze meerdaagse april grap.
Dat was het voor vandaag. Ik ga nu even wat voorlezen uit eigen werk. Het werk van vandaag. Voor Diane.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: