Wat zit er in mijn schoen? Design Thinking by Doing verhaal 613/1001

12 dec

schoenopenener613.001

Gisteren gaf ik een presentatie aan 20 minor studenten die aanstaande maandag hun idee moeten presenteren aan investeerders. En aan het eind kreeg ik een fles wijn. Er waren twee kratten bier en een fles wijn. Nu zijn er allerlei trucjes om een flesje bier zonder opener te openen maar ik ken er eigenlijk geen om een fles wijn met kurk te openen. Zonder kurkentrekker.

Gelukkig was er een student die op youtube een filmpje had gezien van iemand die met een schoen een fles wijn opende. En aangezien het er erg authentiek uit zag pakte ik mijn schoen, plaatste de fles in de schoen en sloeg met de fles in de hand de schoen tegen de muur. Waarschijnlijk was ik te voorzichtig maar er was geen beweging waar te nemen van de kurk. Op mijn vraag of de desbetreffende student het zelf wel eens geprobeerd had antwoordde hij nee. Daar stond ik dan. Op mijn sokken met een schoen en een heerlijke, dichte fles Merlot. Werd ik hier geflest? Het aangeboden bier sloeg ik vriendelijk af. Ik heb ooit een keer een biertje op en vind dat wel genoeg. Gelukkig was er een volhardendere wijnliefhebber dan ik en nam de fles van mij over en probeerde het met zijn eigen schoen. En geloof het of niet maar twee minuten later stond ik met een Merlot in de hand na te genieten met een groep hele enthousiaste en ondernemende studenten.

Ik zou het niet proberen met mousserende wijnen tenzij het oudejaarsavond is, een voor twaalf en je geen vuurwerk hebt gekocht.

Proost.

En wil je een leuke film zien over wijn, kijk dan Sideways van Alexander Payne.

“Are you eating gum?”

Heb je hem nu al eens gezien Elbert?

2 Responses to “Wat zit er in mijn schoen? Design Thinking by Doing verhaal 613/1001”

  1. Elbert Ricken 13 december 2014 at 4:54 PM #

    Ja man, luister dan, ik luister wel naar je!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Verhaaltje na het slapen gaan. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 721/1.111 | Design Thinking by Doing - 6 april 2015

    […] dobbelstenen en gooi ik. Die post lees ik dan voor. Eens kijken welke het nu geworden zou zijn: 613: de schoenopener. Wat een eye opener is deze meerdaagse april grap. Dat was het voor vandaag. Ik ga nu even wat […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: