Puur Anna-Maria. Design Thinking by Doing verhaal 660/1.111

28 jan

puurannamaria660.001

Een jaar geleden was het een jaar geleden en verbrandde ik met mijn lezers mijn blog. Lezeres Anna-Maria stuurde me gisteren het verhaal en filmpje wat zij toen schreef. En hoe anders beleef je zo’n verhaal na een jaar. Time flies. En met nog ruim een jaar te gaan naar de 1.111 vraag ik me af hoe ik dan op vandaag terugkijk. Anna Maria bedankt voor twee jaar feedback en mooie ervaringen. Tijd voor koffie. Samen op een bankje in Utrecht.

“Zo rond schemertijd ging ik op weg naar het grote niets. Op uitnodiging van @Cornoltee. Hij is fantastisch. Al een jaar staat hij belachelijk vroeg op. Eet een bord havermout en tikt zijn blog. Om zeven uur is zijn tijd om en drukt hij op enter. Verslavend goed. Gaat afkicken worden want vandaag is de dag. Vandaag gaan we zijn blog verbranden. In een kerk. Logisch…voor Cor dan.

Niet te geloven. Half uur in de file omdat iedereen naar Ikea moet. Kwam wel gelijk in de stemming.

Ben er. Wát een prachtplek. Kerk was een soort kringloopwinkel in 4D.

Onze Grote Roerganger Cor Noltee.

Verdomd. Het is echt een kerk. En er staat een vuur korf. Hij zou toch niet écht…?

Jawel! Copyshop vroeg meer dan 300 euro voor de uitdraai van zijn weblog. Het boek verdeelde hij over de kerk. We mochten elkaar tippen over de meest geweldige verhalen die we in alle vroegte hadden gelezen dit jaar. Cor las zelf ‘waterbak ‘voor. <—— aanrader lezen!

Het voorspelbare gebeurde: 350 euro in de fik. Stemmige muziek. Hup-> kabouter in kist erbij. We bleven tot onze longen het niet meer hielden. Dat is zo tof aan Cor. ik zou zo 37 redenen kunnen noemen waarom hij dit níet zo had moeten aanpakken. Maar het werd juist gaaf omdat hij dit zo doet.

De man en de resten van zijn blog.

En toen veranderde de 4D kringloopwinkel in een disco met heuse ronddraaiende plaatjes en lichtjes. De perfecte plek om in gesprek te gaan met één van de meest bijzondere mensen die ik ken: Dirk-Jan Klanker. We hadden het over de tijd dat we samen werkten in de navel van Amsterdam. We bespraken het leven. Mooiste opmerking van hem: ‘We zijn schaakstukken op het schaakbord. Ontevreden met onze positie. Het moet altijd beter, scherper”.  Mijn mooiste opmerking was denk ik dat ik niet met mijzelf zou willen ruilen. Genoeg denkvoer voor de hele weg terug. Dat soort dingen doet Klanker met je… Hij is een Ninja. 

Dag Cor! Dank je wel. Was bizar en goed.

Thuis was Netflix op. En de dag bijna ook. Tijd voor een bad.”

Liever bewegend beeld?

Dankjewel Anna-Maria.

Want Anna-Maria heeft altijd gelijk. Kijk maar hier.

Altijd Puur genieten.

3 Responses to “Puur Anna-Maria. Design Thinking by Doing verhaal 660/1.111”

 1. CAROLINE VAN EIJKEN 28 januari 2015 at 7:24 AM #

  Hee Cor,

  En het vuur brandt nog steeds: goeie fik!

  Gaaf. Gaaf dat iedereen komt die gekomen is. Dat je mensen in beweging hebt gekregen. Dat ze zeker zijn gaan nadenken over wat belangrijk is in het leven. Dat het herinnert blijft… Geniaal van gekkigheid! Ben benieuwd naar het maakproces van de predikant/priester. Het roept vragen op: Douce points. Bedankt Cor, ik ben weer helemaal wakker… Pdf herinner me ook gelijk weer de film van Auswitz. Afijn

  You go go go!

  Xxx

  Caro

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

 2. CAROLINE VAN EIJKEN 28 januari 2015 at 7:28 AM #

  Pdf … ? Doet de telefoon

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  > Op 28 jan. 2015 om 07:24 heeft CAROLINE VAN EIJKEN het volgende geschreven: > > Hee Cor, > > En het vuur brandt nog steeds: goeie fik! > > Gaaf. Gaaf dat iedereen komt die gekomen is. Dat je mensen in beweging hebt gekregen. Dat ze zeker zijn gaan nadenken over wat belangrijk is in het leven. Dat het herinnert blijft… > Geniaal van gekkigheid! > Ben benieuwd naar het maakproces van de predikant/priester. Het roept vragen op: Douce points. > Bedankt Cor, ik ben weer helemaal wakker… > Pdf herinner me ook gelijk weer de film van Auswitz. Afijn > > You go go go! > > Xxx > > Caro > > > > Verstuurd vanaf mijn iPhone >

 3. Elja Daae (@Elja1op1) 28 januari 2015 at 10:24 AM #

  Ahhh. Twee van mijn favoriete online (en Echte) mensen in een blog post. Mooier wordt het niet.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: