Flopcorn. Dit is Design Thinking bij Doing verhaal 561/1.001

19 okt

FLOPCORN561.001

Ik kreeg van de week een uitnodiging van David Lloyd voor hun Ladies Night. Hun systeem weet blijkbaar niet dat ik een man ben. Toch ben ik nog nooit door een van de altijd vriendelijke baliemedewerkers aangesproken met “Dag mevrouw Noltee” als ik daar met mijn pasje incheckte. Op mijn vraag per mail of ze dan mijn sexoperatie wilde betalen heb ik nog geen antwoord gekregen. Het David Lloyd systeem is niet alleen dom het is ook nog eens humorloos. Maar gelukkig zijn de toiletten inmiddels gemaakt, de douches altijd heeeeel schoon en doen de apparaten het altijd.

En toch heb ik opgezegd. Waarom? Omdat ik een maand gratis wil sporten. Huh? Een lid vertelde me laatst namelijk dat ze opgezegd had en vervolgens een aanbieding, lees smeeekbode, kreeg om alstublieft lid te blijven. Als ze dat deed, kreeg ze een maand gratis en twee vriendenpassen. En niet een keer, nee twee keer. Een keer vanuit het humorloze domme centrale Systeem en een keer vanuit de locatie. Het heeft niet geholpen.

Organisaties als David Lloyd gaan pas voor je rennen als het te laat is. En ze hebben blijkbaar geen idee wat voor effect het heeft op hun, wel, loyale klanten.

Van de week gaf ik een workshop en had vooraf gevraagd of ze een voorbeeld wilde meenemen van een actie waar ze door geraakt waren. Een Huh?! Moment hadden gehad. Ik had ze het voorbeeld van de gele stoel gegeven en een van de deelneemsters kwam met het volgende voorbeeld.

Ze was net verhuisd en kreeg als klant van Ziggo een pakketje in de bus.

ziggo2

Een kleinigheidje om nog meer te genieten in haar nieuwe huis.

foto 2

Twee doosjes en popcorn voor bij de film. Met persoonlijke brief, ZONDER commerciele aanbieding. Een week nadat ze was verhuisd. Perfecte timing.

En nu denk je misschien dat is een leuk idee maar ze heeft het niet gebruikt. Klopt. Dat komt omdat ze het kadootje in zijn geheel aan ons wilde laten zien. Maar Roos, ik zou zeggen, geniet ervan samen met je dochter vanavond lekker buizen met je dochter en een doosje popcorn.

(Popcorn. leuke aanvulling btw op mijn Cor serie maar dat terzijde).

6 Responses to “Flopcorn. Dit is Design Thinking bij Doing verhaal 561/1.001”

 1. els 19 oktober 2014 at 9:08 AM #

  mmm het kan dus nog wel …. Iets geven zonder commercie 😀

 2. jeroen eeuwijk 19 oktober 2014 at 10:42 AM #

  Inderdaad een verkeerd onderdeel van Lloyds’ (omvangrijke) loyaliteitsprogramma. Goed dat jij een punt maakt. Zouden meer mensen moeten doen. Ik heb jouw punt direct kracht bijgezet door Lloyds aan te schrijven en te vragen per direct te stoppen met deze ridicule actie.Dient idd geen enkel doel.

  Dat de club over fantastische faciliteiten beschikt, goeie lesprogramma’s heeft en prettige medewerkers in dienst heeft, een goede sfeer heeft, altijd opgeruimd en netjes is, en daar een redelijke prijs voor vraagt, mag niet worden verziekt door ontevreden leden. Ontevreden leden passen niet bij Lloyds. Ontevreden leden moeten lekker ergens anders gaan sporten. Daar waar alles wel goed is.

  Ik hoop dan ook dat je niet dezelfde aanbieding krijgt als het andere lid mevrouw Noltee.

  Om jou nog verder te helpen jouw “punt” kracht bij te zetten,wetende dat jij MOET sporten en opdat je niet met hangende fietsbeentjes terug hoeft te komen bij Lloyds, betaal ik een maand Basic Fit of Fit For Free voor je.

  Ook mooie clubs, met redelijke voorzieningen.Misschien zelfs ook opgeruimd en netjes. En heel veel tevreden leden hoop ik. Misschien zelfs wel een loyaliteitsprogramma, maar dat zal wel niet nodig zijn daar.

  Jij wilde een maand gratis sporten? Geregeld. Veel plezier daar, opgeruimd staat netjes
  🙂

  .

  • cornoltee 19 oktober 2014 at 11:06 AM #

   Geachte heer Eeuwijk,
   Meer organisaties zouden moeten luisteren naar Waarom ontevreden klanten weglopen en of ze wellicht iets aan deze ontevredenheid kunnen doen. Ik hoop dan ook dat ze naar u luisteren en ben benieuwd naar hun reactie. Mocht de reactie niet naar tevredenheid ben ik benieuwd naar uw reactie.
   Sportieve groet,

   Mevrouw Noltee

 3. Carolien Geurtsen 19 oktober 2014 at 2:33 PM #

  tjonge… is even een reactie op de reactie van mevrouw van Eeuwijk.
  Sorry, maar dat kon ik even niet laten.

  Ik wilde twee heel andere dingen benoemen, maar was even mijn weg kwijt…
  Ten eerste heb ik ook jaren bij DL gesport en was me toen al hetzelfde opgevallen.
  Ik moest er ophouden vanwege mijn faillisement en heb om een zo schappelijk mogelijke regeling gevraagd, Vanaf dat moment ging de communicatie over twee sporen lopen: enerzijds werd ik enorm tegemoet gekomen door de persoonlijke gesprekken en een aantal emails, met toezegingen voor voortijdige afbreking van het toen nog bindende contract en ontbinding daarvan, en anderszijnds begon een eindeloze stroom van herinneringen, nieuwe (onterechte facturen want ik had al opgezegd en dus geen bindend contract meer, etcetera etcetera…

  Dat gezegd hebbende mijn tweede noot, iets vrolijker.
  Ik was erg ongelukkig toen mijn Online.nl Internet en ook TV provider, de Turkse zender schrapte, en dat is me met mijn tien jaar in Turkije gewoond hebbende Turkse achtergrond, sindsdien, nu twee jaar terug, blijven irriteren. Maar net als veel mensen ben ik op sommige vlakken luier dan lui.
  Maar toen ik twee maanden geleden ook nog mijn kanaal 13 (of zoiets) moest missen, waarvoor in de plaats ik het voor mij oninteressante driewerf FOX terugkreeg, was ik het meer dan zat.
  Kanaal 13 (of zoiets) verzorgd één lange stroom van ouderwetse series als Murder she wrote, oubolligheid ten top, maar uber ontspannend door de gezapigheid, alsook vele wat meer up to date detectives, mijn ultieme voor het slapen gaan middel.

  Mezelf georienteerd te hebben, ik kan nu eenmaal geen HBO of Netflix betalen, maar verder ook niet zo gelijk een beter alternatief vindend, dacht ik, laat ik ze eens bellen. Bekend als ik ben met het fenomeen wat jij beschrijft.
  Misschien zit er een beter aanbod in dacht ik nog. En ja dat was en is het geval.
  Voor 3 euro per maand minder en een maand inlooptijd voor nop, krijg ik nu digitale TV met opname apparatuur etcetera, meer dan 60 TV zenders etc, dus klinkt als een ubergoeie deal.
  Helaas kwam ik er van de week achter dat bij de inmiddels 60 aangeboden zenders nog steeds geen Turkse zit, En dat had ik nog zo gezegd. Gover de govver, Om over kanaal 13 (of zoiets) nog maar te zwijgen, dus echt in mijn sas ben ik er niet mee.
  Maar over 2 dagen begint dat boeltje pas echt te draaien, dus ik geef mezelf een maand – die gratis is – om te ontdekken wat er eventueel wel leuk aan is.
  Wat ik dan vervolgens moet als dat niet het genoeg het geval is, dat weet ik nog niet, maar ik hoorde gisteren van een (Nederlandse) vriendin die normaliter in Turkije woont maar door omstandigheden tijdelijk hier is, dat ze de ene na de andere Turkse serie online kijkt, met oneindig veel keus, ook voor films, dus ik kan in ieder geval die behoefte bevredigen in de zo snel als ik wil nabije toekomst.

  Nou zeg, dit allemaal naar aanleiding van David Loyd zijn/haar Policies & Procedures en vooral de implementatie door zijn werknemers en implicaties daar weer van op ons, de afnemers, de klanten.Nix geen koning of koningin dus.

  Ik ga morgenvroeg sporten bij Curves, die hebben een tientjesactie ten gunste van Pink Ribbon, die ik dan weer cadeau gekregen heb van mijn zus, de lieverd, dus tien keer samen met haar een half uurtje afzien, en dat binnen een maand op te souperen (Vette muziek met elke 30 sekonden Changez, van apparaat naar apparaat, dat werk).

  Ook hier viel me al op hoe erg ze hun best doen om me zo snel mogelijk weer buiten de deur te krijgen. Het intake gesprek alleen al was meer dan een uur, ik kon mezelf net tegenhouden om niet gillend weg te rennen. Met alle metingen en vragenlijsten van dien, Mijn overtollige vet moest ik tonen ten overstaan en in het volle gezicht van de meest slanke, sportende dames, en ….er zijn geen douches…

  Maar goed, ik heb er enorm veel zin in, douchen doe ik wel thuis, dat is maar 200 meter verderop, en die tijd samen met mijn zus te hebben is het allemaal waard.
  10 x 30 minuten, is 300 minuten quality time op ene zwepende beat.
  Allright Now.

 4. Jan Verheijen 19 oktober 2014 at 4:23 PM #

  Ruim een jaar geleden is mij een dermate klantvriendelijk gebaar overkomen dat er ik zelfs een blog aan heb gewijd. Omdat ik helaas wat breedsprakiger ben dan Cor, verwijs ik maar meteen naar de voorlaatste alinea:
  http://www.janmac.nl/pensioen/na_de_rit/Artikelen/2013/8/30_Beter.html

Trackbacks/Pingbacks

 1. Investeren in geluk – Invest in happyness » naar de sportschool geweest – nou ja een soort van – Curves - 21 oktober 2014

  […] las (eergisteren) weer eens een blog van Cor. en moest zelf ook weer even los – op een of andere manier – in dit geval eerst in een […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: