Wake up call. Dit is Design Thinking bij Doing verhaal 562/1.001

20 okt

wakeupcall562.001

Zzzzzzzzzo Lieve Menschen,

Lekker uitgeslapen? Het is weer maandag. U mag weer. Gisteren schreef ik over een goed en slecht voorbeeld van klantenbinding en daar reageerde Jan op. Jan is de gepensioneerde vader van een ex collega en ligt nu nog op een oor op zijn Beter Bed matras. Ook zijn ervaring deelde hij met de buitenwereld. De laatste alinea van zijn blog beschrijft prachtig zijn positieve Beter Bed klantervaring:

Vanochtend werd het weer eens heel laat en dat wijt ik aan mijn tegenwoordig betere matras waarover ik enkele weken geleden op deze plek eens verhaalde.  Ik kondigde aan hier nog eens op terug te komen. Welaan, het was een gelukkig moment: de dag en zelfs de middag was bijna aangebroken, maar ik hoefde nog niks. Dit geluksgevoel werd nog eens verstrekt toen ik er op de boven mijn hoofd hangende iPad aan herinnerd werd dat mijn voormalige collega’s binnenkort weer aan de slag gaan. ‘Beter’, zou mijn oudste zoon zeggen. Van hem vernam ik ook rond het middaguur dat hij er als leraar in het zuidelijke district inmiddels weer bijna een week op heeft zitten.

De aanleiding van dit blog is echter een telefoontje dat ik rond een uur of drie kreeg van een firma die de vergrotende trap van ‘goed’ in haar naam heeft opgenomen en na dat telefoontje krijg ik de neiging het superlatieve predikaat waarover ik zoeven nog twijfelde met enige schroom toe te kennen aan dit ‘slaapbewerkende’ bedrijf. Een medewerkster van Beter Bed informeerde namelijk telefonisch, inmiddels na zo’n week of drie, of het bij haar filiaal aangeschafte matras helemaal naar wens was. Tijdens dit gesprek kreeg ik echt het idee dat haar belangstellend telefoontje ingegeven was door altruïstische beweegredenen, want welk bedrijf is na aankoop nou benieuwd naar de wijze waarop een koper zijn reeds lang betaalde waren ervaart? Wellicht zullen er wel commerciële redenen zijn geweest, maar ik zie ze eerlijk gezegd niet en tijdens het alleraardigste gesprek vertelde de dame me dat ik het matras, indien gewenst, eventueel tot drie maanden na aankoop nog mocht omruilen voor een ander model.

Ik ga binnenkort weer maar eens ‘proefliggen’ om te ervaren of ik nóg langer aangenaam in bed kan liggen en daarvoor is zelfs nog twee maanden tijd.

Beter toch?

In de horeca heeft het ‘Is alles naar wens?’ zijn kracht verloren. Het is hetzelfde als een ‘Alles goed?’ in de lift voordat de deuren open gaan en je eruit stapt. Als je aan klantenbinding wilt doen zou je ook gewoon kunnen vragen hoe het gaat. En doe dat alleen als je echt geinteresseerd bent. Het is als het geven van een compliment. Die komt ook alleen aan als het gemeend is.

One Response to “Wake up call. Dit is Design Thinking bij Doing verhaal 562/1.001”

  1. Paul Veen, van der 24 oktober 2014 at 8:43 AM #

    Cor nog bedankt voor je kado, ze hebben me tot in Camden (Londen) gebracht. Cheers, Paul.

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    > Op 20 okt. 2014 om 06:13 heeft “Design Thinking by Doing”

Geef een reactie

%d