Je moet het maar kunnen.

7 mrt

ogentest

Gisteren was ik met mijn zoon naar een voorlichtingsavond voor school. De VEVA opleiding. Je mbo diploma halen en defensie ontdekken. Je moet het maar kunnen.

‘Je moet het maar kunnen.’ is de pay off van de opleiding.

Een ding kunnen ze in ieder geval niet en dat is presentaties maken. Ik zou me in ieder geval kapot schamen en me verstoppen in een loopgraf als ik met de slides moest presenteren waar zij mee aan de slag moesten. En als je als presentator weet dat het achterin niet meer te lezen omdat er veeeeeeel te veel op de slide staat zeg dat dan niet want dan had ik deze post ook niet geschreven. Er stond zoveel op de sommige slides dat ik het vanaf de 4de rij al niet meer kon lezen.

Leest u even mee.

veva

De vraag is natuurlijk hoe ze dit hadden kunnen voorkomen. Jullie weten dat natuurlijk maar voor de ’tig punten op 1 slide fans’ hier de eenvoudige oplossing.

(ik weet er zijn er meer zoals groter scherm of scherm dichterbij maar ik houd het even op deze):

Als je wilt dat ze het achterin WEL kunnen lezen moet het lettertype groter. Maar als het lettertype groter wordt past het niet meer op een slide. Ping! Idee. Zet elke punt op een aparte slide. In een leesbaar lettertype. En dat test je vervolgens van tevoren even door achterin te gaan zitten en te kijken of je het kunt lezen.

Powerpoint. Je moet het maar kunnen……en willen.

Doe mij maar Keynote.

ps

De presentatie was overigens super helder. Had zelfs zonder powerpoint gekund.

Presenteren zonder Powerpoint. Je moet het maar durven.

One Response to “Je moet het maar kunnen.”

  1. Marijke Grotenhuis 8 maart 2014 at 2:31 PM #

    Daar heeft je naamgenoot CORnelis de Witt een boek over geschreven: “Echte leiders gebruiken geen Power Point”. Je kunt het maar weten….
    Groet, Marijke Grotenhuis

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: