waartoe?

waarom.006.006

Alles begint met Waarom? Dus Waarom dit blog?

Dit blog is het resultaat van ‘gewoon doen’.

Gewoon beginnen. In ieder geval was het niet de bedoeling om een blog te beginnen. Toch zit je daar nu op te lezen. Toen ik zaterdag 26 januari 2013 om 4.54 wakker werd met het idee ‘ik ga een boek schrijven’ en de woorden ‘een’ en ‘boek’ schrapte, ben ik uit bed gestapt en gaan schrijven. Die zaterdagochtend publiceerde ik om 7.02 mijn eerste blogpost. Een jaar lang schreef ik elke dag over Design Thinking. Over empathie, creativiteit en prototyping. Het blog werd de vasthoudende, gedisciplineerde verbeelding van mijn nieuwsgierigheid. Een hardCOR training creatief vermogen.

Elke dag zette ik de wekker om 6.00 uur, drukte 1 keer op snooze, ging om 6.09 uit bed en schreef aan de keukentafel met de kaarsjes aan een verhaaltje. Ik gaf mezelf tot 7.00 de tijd. Een klein uurtje dus. Want om 7.00 drukte ik op publish. OK, in het weekend sliep ik soms een beetje uit en ik schreef niet op vrijdag de 13de. Op deze manier kon ik alles wat ik wist en meemaakte makkelijk delen met de wereld. Dat ruimde enorm op in mijn hoofd en gaf ruimte voor nieuwe inspiratie en inzichten. Ik vind het belangrijk om het gedachtengoed van Design Thinking te delen. Ik kwam er achter dat de dingen die ik deed heel goed aansloten bij Design Thinking. Ik was eigenlijk al jaren een Design Thinker zonder dat ik het wist. Design Thinking slaat een mooie brug tussen creativiteit, empathie en prototyping.

Op 26 januari 2014 stopte ik met het schrijven over Design Thinking. Ik printte de bijna 1.400 pagina’s uit en stak ze in de fik samen met Kabouter in een kerk in Dordrecht.

Wil je alle verhalen van het eerste jaar op dit blog makkelijk lezen in een pdf, download ze dan direct op http://www.slideshare.net/cornoltee/zenoemenhetdesignthinking  hier.

Wil je me boeken als spreker, of voor een college/masterclass/workshop of heb je gewoon een vraag, bel dan 0624965000 of mail me:

cornoltee@mac.com

En lees hier WHAT THEY SAY.

Groet,

Cor Noltee

To predict the future you don’t look ahead. You look around.

 

3 Responses to “waartoe?”

Trackbacks/Pingbacks

  1. een beetje god spelen | Design Thinking by Doing - 26 mei 2013

    […] waarom? […]

  2. 100% corting | Design Thinking by Doing - 3 juli 2013

    […] waarom? […]

  3. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] waarom? […]

Geef een reactie

%d