get lucky and start smelling and eating now

6 mrt

SMELLHERE.001

Dit jaar was ik voor het eerst op Art Rotterdam. Rondlopend in de van Nelle fabriek vielen me 2 dingen op in het GIGANTISCHE aanbod.

1. De meest opvallende galerie was een lege ruimte met een gele emmer in het midden en een blonde dame met wat foldertjes. De eerste gedachte die bij me opkwam was dat de kunst nog moest komen maar de emmer wakkerde mijn nieuwsgierigheid aan. Hier zat een verhaal achter. Ik liep terug en vroeg de dame naar het verhaal achter deze kunst. Het thema was nieuwsgierigheid en ze liet me het topstuk van de collectie zien. Zien. Nou eigenlijk ruiken. Ruiken? Ja ruiken. Op een grote witte wand was in het midden op een meter van de grond een naald in de wand gestoken met een klein stukje garen eraan. Tja dat zie natuurlijk ook niet als je langs schuifelt. ‘Ruik maar’, zei de dame. Ik bukte en rook aan  het stukje garen. Een sterke damesgeur drong mijn neus binnen en zette mijn fantasie aan. Van wie was deze geur? Wat had deze naald daarmee te maken? Wat wil de kunstenaar hier mee zeggen? Ongelooflijk dat het zo’n draadje zo sterk kan ruiken. Een glimlach verscheen op mijn mond en ik was blij dat ik mijn nieuwsgierigheid weer niet had kunnen bedwingen. De rest van de middag heb ik geen beter werk meer geroken.

2. Om niet aan een overdosis kunst te bezwijken moet je af en toe je hoofd even leeg maken. Gelukkig wist Ton een ‘geheime bar’ ergens in een hoekje van een van de grote ruimtes. We werden er voorzien van een alcoholische versnapering en aangesproken door een kunstenares. Of ik haar werk wilde kopen. Een chocoladereep van € 5,-. ‘Nou dat moet wel een hele lekkere zijn’, zei ik. Dat garandeerde ze me maar de reep was veel meer dan een chocoladereep. De reep was een kans op kunst. Haar werk. Ze verkocht 240 repen met daarin 5 gouden tickets. De winnaars ontvingen een ingelijst werk. Ik kocht er direct een. Niet voor mezelf maar voor Anna Maria van Puur Events. Omdat ze zo puur is. Echt. En dat maakt voor mij kunst kunst, als het echt voelt, proeft of ruikt.

Eet smakelijk.

GOLDENTICKET

 

Welke woorden haal jij uit het rode blokje?

Onder de 1.000 goede inzendingen verloot de notaris een koetjesreep.

 

3 Responses to “get lucky and start smelling and eating now”

  1. Dijkma, BE (Berlinda) 6 maart 2014 at 9:28 AM #

    Een koetjesreep? Once of a life time kans! Komen ze:
    Smell
    Here
    Me
    Her
    Mes
    Hees
    Mees
    Lees
    Les
    Less
    Heer
    Eer
    Ree
    Ere
    Meer
    Rem
    Lel
    Leem
    Rees
    Es
    Heem
    Hes
    She
    Merel
    Smeer
    Leer
    Rel
    Hel
    Meel
    Heel
    Hele
    Hels
    He

    Hoewel, de vraag was: welke woorden haal jij uit het rode blokje. Ik lees dat als: hoeveel woorden haal jij eruit, maar dat staat er niet. Anyway, ik bel dol op woordspelletjes dus zag mijn kans schoon ☺

    Groeten,
    Berlinda

    • cornoltee 6 maart 2014 at 12:21 PM #

      Geweldig waar kan de reep naar toe?
      Maar je bent er wel een cruciale vergeten…..SELL 🙂

  2. Boudewijn 6 maart 2014 at 9:45 AM #

    Grappig dat Berlinda een keur aan woorden weet te produceren maar niet het woord dat volgens mij de essentie van het kunstwerk benadrukt.
    Ik heb het natuurlijk over Sell.

Geef een reactie

Ontdek meer van Design Thinking by Doing

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder