MMMMMMMMMMMMM

4 dec

mmmmmm.002

Toen ik net de gekleurde, op een M&M lijkende, Ibuprofen naar binnen werkte dacht ik ‘dit wordt de eerste dag dat ik niet ga schrijven.’

Om vervolgens ‘dat leek wel een M&M’ te denken. Misschien moet ik dan toch iets over M&M typen.

m&mtypemachine

Toen ik voor het reclameburo van M&M werkte was M&M de klant waar ik de leukste ideeën voor bedacht……die nooit doorgingen. Ideeën worden soms doodgerationaliseerd en beoordeeld op middeleeuwse ‘bereikscriteria’. De communicatieverantwoordelijke toendertijd was een beetje teveel Yellow. Die kon wel wat Red gebruiken.

Zoals jullie misschien weten ben ik al jaren een fan van Andy Warhol. Ik dacht wat hij kan met Brillo en Campell’s Soup kan ik ook. Met M&M.

We bedachten de volgende installatie:

m&Mjezelf2 1

Dat ziet er aardig ingewikkeld uit he. Gelukkig hadden we een partner gevonden die het zo’n cool idee vonden dat ze voor € 10.000,00 het geheel wilden bouwen. Het paste namelijk heel goed in een onderzoeksproject en konden er daardoor zelf ook € 10.000 aan uren in steken.

Maar wat was het idee?

Het idee heet:

‘M&M jezelf het museum in.’

Heel simpel. In het museum hangt een lege lijst. Je gaat voor de lijst staan. Er wordt een foto van je gemaakt. Vervolgens ‘print’ de installatie JOUW gezicht in de  lijst met M&M’s. Je M&Mt jezelf heel letterlijk het museum in. Natuurlijk kun je de foto van jezelf als kunstwerk printen, op je facebook, twitter of whatever zetten.

Zoiets:

m&Mjezelf

Of misschien kon je de M&M’s wel meekrijgen in een heeeeele grote M&M zak. Kun je hem thuis nog een keer proberen na te maken.

Ik neem nog zo’n andere M&M. In een doordrukstrip.

MMMMMMMMM.

5 Responses to “MMMMMMMMMMMMM”

 1. Toooke💃 4 december 2013 at 7:14 AM #

  Mmmmm, sterkte Cor

 2. ruud baan 4 december 2013 at 7:31 AM #

  Tof idee !

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

 3. Carline 4 december 2013 at 11:32 AM #

  Ja helemaal leuk! Inmiddels een Red Communication person @M&M’s!? Beterschap Cor.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

  […] MMMMMMMMMMMMM […]

 2. Jan en Alleman deel 3. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 817/1.111 | Design Thinking by Doing - 11 juli 2015

  […] en gegarandeerde bereikcijfers. Zo had ik het gisteren nog met Richard de Jong over de “M&M jezelf het museum in” installatie die we met een subsidie van €10.000 konden laten maken voor €10.000. M&M’s […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: