GEFLEST

15 nov

geeflest.001

De Dure Decembermaand staat weer voor de deur en het schijnt nog steeds crisis te zijn. Of praten we die elkaar gewoon aan. Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. Er zijn volgens mij mensen op deze aardkloot die meer recht van spreken hebben wat betreft een crisis. Maar ja mensen moeten nu eenmaal wat te zeiken hebben. Met name mensen die zelf weinig positiefs bijdrage aan deze wereld…….en zichzelf.

Gelukkig zijn jullie dat niet. Dat ‘soort’ leest mijn blog niet. Die zouden zoveel positief niet aankunnen.

Toch wil ik iets doen voor die mensen. Een positieve actie. An act of kindness. Ik kwam er op toen ik het filmpje van Paul Bloom zag op TED. Die tip had ik gekregen van Gerard Arink. En inderdaad Gerard, een geweldig filmpje. Eén stukje uit dat filmpje viel me bijzonder op. Het ging over wijn. Onderzoek wijst keer op keer uit dat als mensen wijn drinken uit een hele dure fles ze deze wijn ook lekkerder vinden. Ook als er hele goedkope wijn in zit.  Ze zeggen het niet alleen. Nee ze VINDEN hem ook echt lekkerder. Als je gelooft dat het dure wijn is dan vind je hem ook lekkerder. Ze hebben dit getest in een FMRI scanner en zagen dat de gebieden in de hersenen die aangeven of iemand geniet oplichtten als een kerstmisboom.

Met De Dure Decembermaand voor de deur en die azijnpissende collega tegenover je, is het tijd voor actie. Een wijnactie. Een goedkope, waardevolle wijnactie.

Stap 1.

Je koopt een heeeeeeele goedkope fles wijn met schroefdop. Nee NOG goedkoper.

Stap 2.

Zondagochtend  om een uur of tien ga je naar een glasbak in een dure buurt en wacht je tot er een geblondeerde, gebotoxde, silicone bejaarde uit een Porsche Cayenne stapt.

Stap 3.

Je vraagt of je haar duurste fles wijn met schroefdop mag hebben. Voordat ze hem in de glasbak gooit. Let op de schroefdop. Voel je je echt heel ongemakkelijk zeg dan dat je zoontje dure flessen spaart.

Stap 4.

Je schenkt thuis de goedkope wijn in de dure fles. Schroefdop erop. Niet vergeten. Goedkope wijn vlekt net zo erg als dure.

Stap 5.

Doe hem in een wijnkistje.

Wacht tot December.

Geef in December.

Glimlach in December.

Geniet in December.

 

 

 

 

3 Responses to “GEFLEST”

Trackbacks/Pingbacks

  1. RED BULL AARDAPPEL | Design Thinking by Doing - 24 november 2013

    […] Morgen de oplossing. Het lijkt op deze. […]

  2. WEES GEGROET EN WEES WELKOM | Design Thinking by Doing - 9 januari 2014

    […]  Stuur me een mailtje als je erbij wilt zijn. Dan weet ik een beetje hoeveel goedkope wijn ik in dure flessen moet overgieten en hoeveel brood ik moet […]

  3. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] GEFLEST […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: