click en win

9 jun

clickenwin.003

Als je 22 januari 2013 ‘design thinking’ intikte in Google was je nooit op deze pagina terecht gekomen. Want ik begon pas 23 januari met dit experiment.

Geboren uit de pure noodzaak mezelf te rebranden. Van ‘creatief’ naar ‘design thinker’. En dat lukt aardig. Ik gebruik het gedachtengoed van Design Thinking als leidraad in mijn persoonlijke missie:

Ik geloof dat het beter kan.

Steeds meer bedrijven hebben dat ook in de gaten.

Vroeger zei ik ‘Dat kan ik ook!’ of ‘Dat zou ik zo doen’. Nu schrijf ik er over en deel ik het. En dat werkt. De NS, KLM en zeker AVIS weten inmiddels dat ik een Design Thinker ben.

Maar je bent natuurlijk pas echt wie je zegt wat je bent als Google dat ook vindt.

Dus tikte ik vorige week ‘design thinking’ in op Google.

Binnen o,19 seconden had Google 280.000.000 resultaten gevonden. Ik stond op de 12 de plek. Voor alle duidelijkheid. Ik zoek ‘in nederlands’.

Op de 12de plek! Nu weet ik weinig van zoekmachine optimalisatie dus dacht ik dat het kwam omdat ik zelf natuurlijk nogal veel op mijn eigen blog click. Dus vroeg ik het aan een aantal mensen die dat niet doen.  Ook bij hun in de top 10. En toen ik vandaag het weer probeerde stond ik op nummer drie!

Ik heb nog nooit zo goed gescoord. Op nummer 3 van de 280 miljoen. Dat voelt als een gouden medaille.

Maar ik lever die gouden medaille maar weer meteen in. Want het was niet op eigen kracht. Ik heb doping gebruikt. Kan het maar beter toegeven. Anders moet ik na volgend jaar al die Awards die ik ga winnen met dit blog weer inleveren.

De reden dat ik zo hoog genoteerd sta is door Buyral het bedrijf waar ik mijn clicks koop.

Ik vond dat je dat moest weten.

3 Responses to “click en win”

 1. maarten 9 juni 2013 at 2:13 PM #

  Toch gefeliciteerd Cor! Het heeft met empathy en energie te maken, die hoge score. Twee zaken die bij jou meer dan bij ‘gewone’ mensen aanwezig zijn.
  Go on!

 2. aukesmit 10 juni 2013 at 11:24 AM #

  haha voor een bedrijf wat in miljoenen kliks handelt hebben ze zelf relatief weinig views. Mijn inziens is je ranking meer het resultaat van elke dag een blog plaatsen! Ga zo door!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

  […] click en win […]

Geef een reactie

%d