Looking Back

23 okt

lookingback.001

Vandaag heeft de bus zich bijna 400 kilometer keurig gedragen en de rit van Kaapstad naar Montagu was als een tijdmachine. Een tijdmachine op vier wielen die memorabele herinneringen produceert. Dan en Chip Heath benoemen in hun boek ‘The Power of Moments’ vier karakteristieken van dit soort momenten.

Elevation. Rijdend in de bus voel ik me letterlijk opgelicht. En daarmee bedoel ik het gevoel dat ik krijg als ik de bus in stap en er in rijd. Ik wordt een beetje lichter. Ik neem alles een beetje lichter. Een feestje.

Pride. Ik ben er trots op dat we dit als familie, kunnen, doen. Zeker in 2004 toen menig vriend en vijand zo zijn/haar bedenkingen had toen we besloten met zijn vieren een half jaar naar Zuid Afrika te gaan. De bus staat symbool voor het gevoel dat je het lef hebt om iets anders te doen.

Connection. Verbinding. Letterlijk verbindt de bus veel memorabele herinneringen die we in Zuid Afrika maakten. Van slapen op het strand in Tietiesbaai, Bobbejanen op de weg vanuit George, Olifanten in Addo, met onze hond Shep naar school, boodschappen halen in Oudtshoorn……de lijst is te lang en in alle gevallen bracht de bus ons daar. En verbinding staat ook voor het feit dat het ons als gezin verbind. In de bus zijn we misschien wel het meest een hecht gezin, verbonden.

Insight. Inzicht. Met zijn vieren in de bus realiseer ik me des te meer dat ons gezin het belangrijkste is wat er is. Het gevoel dat we nergens naar toe hoeven zolang we maar met zijn vieren in de bus zitten.

Met zijn vieren in Zuid Afrika is een aaneenschakeling van memorabele momenten mede mogelijk gemaakt door die 38 jarige, twee liter, luchtgekoelde, ex bejaarden rondrijdende Volkswagenbus. A Memorable Memory Maker.

Met dit als soundtrack:

Yeah
Lookin’ back on the track for a little green bag
Got to find just a kind or losin’ my mind
Out of sight in the night, out of sight in the day

Lookin’ back on the track gonna do it my way
Out of sight in the night, out of sight in the day
Lookin’ back on the track gonna do it my way
Lookin’ back

Lookin’ for some happiness
But there is so a loneliness to find
Turn to the left turn to the right
Lookin’ upstairs lookin’ behind

Lookin’ for some happiness
But there is so a loneliness to find
Turn to the left turn to the right
Lookin’ upstairs lookin’ behind

Lookin’ back on the track for a little green bag
Got to find just a kind or losin’ my mind
Out of sight in the night, out sight in the day
Lookin’ back on the track gonna do it my way

Lookin’ back…

 

Geef een reactie

%d