Halve kracht vooruit.

31 dec

schermafbeelding-2016-12-31-om-10-04-43

De afgelopen week is gebleken dat ik het heel goed doe op halve (of nog minder) kracht. Terugkijkend op het afgelopen jaar schakel ik nog een versnelling lager. En dat levert een heel ander perspectief op. Vaak horizontaal. Ik voelde me dan soms schuldig als ik om 10.00 nog steeds naar het plafond lag te staren of ‘smiddags, bijna horizontaal, voor nog een aflevering van The Blacklist ging. Op de 5 de dag nam ik niet eens de moeite om me aan te kleden en stond ik pas om 20.30 verticaal onder de douche om  me vervolgens weer snel horizontaal te laten verwonderen in de Tuinen van Verwondering.

Dat je dingen op lagere snelheid heel anders beleeft is de basis van mindfulness. Ik vind dat prachtig verwoord in de tagline van IKEA;

‘Aandacht maakt alles mooier.’

Aandacht kost tijd en tijd kost aandacht.

Maar als je de tijd vertraagt, levert dat soms prachtige dingen op.

Ik doe het nog even rustig aan. Met Dolly Parton op 73,33333% van de originele snelheid. Oftewel van 45 toeren op 33. Dankjewel Elze.

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: