Gepattenteerd Buddy-Buddy systeem. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 802/1.111

23 jun

unschool_801.001

Gisteren was mijn eerste UNSCHOOL dag en dat was een lesje loslaten. Mijn ochtend stond in  het kader van spel en het overbodige obstakel dat ik voor mezelf had ingebouwd was dat ik alles wat ik deed nog nooit gedaan mocht hebben en dat iedereen mee deed op vrijwillige basis. Ik bood eigenlijk alleen maar opties aan en liet gaan. Liet het gebeuren.

De opties zagen er zo uit:

IMG_8543

En de keuze werd gemaakt door het inzetten van hun joker.

We gingen uiteindelijk naar buiten en wandelden twee aan twee, hand in hand door de binnenstad van Utrecht waarbij ik, net als ik vorige week zelf had meegemaakt tijdens de Bijlmer WijkSafari, vragen influisterde. Tijdens de wandeling bedacht ik de “oefeningen” maar liet het vooral gebeuren. Het resulteerde in een stiltekring rondom de fontein in de tuin onderaan de Dom, een ontmoeting met een kleuter die uit een speelgoedkeuken kwam, een gebrekkig engels antwoord op de vraag waarom er “A bag on the vlag” was en een chinees whispergame hand in hand staand aan de rand van de gracht. Teruglopend belandden we in een steegje waar we onder een rozenstruik en druivenrank tegenover elkaar gingen staan en 6 dingen aan onze outfit veranderden en onderweg belletje trokken en vuilniszakken verplaatsten.

Terug in ons lokaal vroeg ik of ze de wandeling terug wilde lopen in hun hoofd en alle dingen wilden opschrijven die ze meegemaakt en gezien hadden. Op de vraag welke woorden we allemaal zouden hebben hielden we twee woorden over: fontein en hand. Met deze twee woorden maakten we een wervende  regel voor de advertentie van de stadswandeling. Het beeld dat we ervoor gebruikten kozen ze door een getal tussen de 1000 en 1650 te noemen. De pagina nummers van de oude gebonden tijdschriften die ik van Anna-Maria had gekregen.

Het resultaat van een ochtend loslaten en laten gaan:

IMG_8595 IMG_8594 IMG_8593 IMG_8592 IMG_8591 IMG_8590 IMG_8589 IMG_8588 IMG_8587 IMG_8586 IMG_8585 IMG_8584 IMG_8583

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: