Selfie effect. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 744/1.111

27 apr

SELFIEEFEECT744.001

Gisteren had ik een afspraak met het Gugggenheim museum in Bilbao. Dat was een hele bijzondere ontmoeting. Ik maakte er deze foto:

IMG_7057

Waar gaat je aandacht naar toe?

Ik moest denken aan al die verloren sociale contacten van mensen die elkaar nu niet meer vragen om even een foto te maken. De camera aan de voorkant van veel smartphones maakt het mogelijk om een selfie te maken. Er zijn zelfs selfiesticks om een nog beter/ander perpectief te krijgen met jezelf op de voorgrond. Wat de Aziatische dame echter niet kan zien op haar selfie is het bizarre tafereel wat zich voor het Guggenheim afspeelt. Want ze mag dan een selfie kunnen maken, de kwaliteit van de camera aan de voorkant van haar smartphone is nog altijd niet te vergelijken met die van een spiegelreflex camera met goede lens.

Bovenstaande foto namelijk inzoomend zag ik dit tafereel:

Schermafbeelding 2015-04-26 om 14.06.43

Wat gebeurt hier?

Waar zie je dat aan?

Wat zou je nog meer kunnen ontdekken?

Ik twijfelde of ik mijn spiegelreflex mee zou nemen. Ben zo blij dat ik hem bij me heb.

Anders had ik dit ook niet kunnen publiceren……..gisteren.

IMG_0020

2 Responses to “Selfie effect. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 744/1.111”

  1. Els 27 april 2015 at 8:10 AM #

    Ook hier lopen ze hard…worden uitgerookt of krijgen gratis douche en er mogen geen fietsers komen
    ;-))))

  2. Hugo 27 april 2015 at 4:48 PM #

    “If you know where it’s going, it’s not worth doing.”
    (F. Gehry)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: