Real Reason. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 745/1.111

28 apr

REALREASON745.001

Gisteren waren we met 6 medemaster studenten bij Digipen in Bilbao. Digipen is een school voor gamemakers en we werden zeer vriendelijk van informatie en verhalen voorzien door een 20 jaar geleden in Bilbao gestrandde Engelsman  Stephen.  Toen we vroegen hoe Digipen in Bilbao was  beland als Europese vestiging, kregen we een heel eerlijk antwoord. De Canadese oprichter was in Bilbao en verliefd op de plek, het eten en het feit dat het er zo vaak regent. Dat laatste klinkt misschien vreemd maar zijn gedachte was dat als het vaak regent de studenten ook harder werken. Ik keek naar buiten en inderdaad het kwam met bakken uit de hemel en de studenten die we later spraken verteldde ons idd dat het elf maanden per jaar keihard werken is en er vaak regent….but they love it. Ook hun geloofde ik.

Toen aan het eind van ons bezoek ook de directeur in pak en stropdas ons nog even de hand kwam schudden vertelde hij de reden waarom Digipen in Bilbao was beland. Hij wist niet dat we dat inmiddels wisten. In gebrekkig engels stak hij een verhaal af over het stimuleren van creativiteit en innovatie in een gebied in ontwikkeling. Wij wisten inmiddels beter. Het werd tijd voor lekker eten. Wonderwel was het ook gestopt met regenen. Ook dat was geen toeval.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: