Aantrekkingskracht. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 743/1.111

26 apr

komhier743.001

Voor mijn master kunst educatie ben ik gisteravond laat in Bilbao aangekomen en in het vliegtuig begonnen in het geweldige boek van Alain de Botton, “De architectuur van het geluk.” Ik kreeg het van Cammeraat Frank als beloning voor een filminterview dat in stukjes vertoond gaat worden in het nieuwe onderwijsmuseum dat in het gebouw ‘De Holland” van Sybold van Ravensteijn gevestigd gaat worden. Gebouwen spreken zegt John Ruskins en wel over duidelijk waarneembare thema’s. Ze spreken van democratie of aristocratie, openheid of arrogantie, gastvrijheid of dreiging, een voorkeur voor de toekomst of een hunkering naar het verleden. En door wat ze zeggen voel je je wel of niet aangetrokken tot een gebouw. Ik weet niet wat me aantrekt in het gebouw van Gehry maar het Guggenheim zit aan me trekken en roept “Cor!!! Kom hier.”

Guggenheim-bilbao

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: