Real Deal. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 742/1.111

25 apr

realdeal742.001

Weet je wat heel fijn is in een wereld van overvloed? Het aanbod verkleinen. Echter ik ben niet in staat om bijvoorbeeld het assortiment van Albert Heijn drastisch terug te brengen maar ik kan mezelf wel een aantal beperkingen opleggen. Mijn ervaring is dat ik door het verkleinen van het aanbod, of dat nu eten of kleding is, ik veel bewuster kies en meer geniet. Sinds ik mezelf de beperking heb opgelegd om alleen voedsel te eten dat van het eiland van Dordt komt, of in ieder geval zonder e-nummers, toevoegingen en suiker is, geniet ik veel meer van mijn eten. Ik vind de pay of van Albert Heijn “Het goede gevoel van biologisch.” dan ook erg goed gevonden. Bewust kiezen voor een betere wereld is makkelijker dan je denkt en Albert Heijn helpt daarbij door de biologische producten in het schap te voorzien van een groen kaartje waar ‘BIOLOGISCH” op staat. Boodschappen doen is opeens leuk geworden. Een speurtocht naar biologisch. Ik ben nog nooit zo snel klaar geweest met mijn boodschappen. En die tijd kan ik goed gebruiken voor het maken van lekkere en vooral eenvoudige maaltijden. Nog beter voelt het om je producten direct bij de bron te halen of zoals Cees zelf te verbouwen maar dan had God toch echt 9 dagen in een week moeten stoppen.

Hoe iets smaakt wordt bepaald door het hele proces van kopen, maken en eten. Waarbij de context misschien nog wel het meest bepalend is voor hoe lekker we iets vinden. Zo heb ik ooit 1 keer in een Michelin sterren restaurant gegeten maar hoe zou ik een van de 10 gerechten waarderen als deze aangeboden werd op een bord waar er nog 12 op liggen op een feestje waar net nog een kaasplankje met zilveruitjes voorbij kwam.

Onze waardering voor producten wordt bepaald door alles wat het merk je vertelt. Maar wat als je het merk nu niet kent. Wat vind je van een hamburger als je nog nooit een hamburger op hebt of zelfs nog nooit van Burger King of McDonald’s gehoord hebt. Een paar jaar geleden deed Burger King de ultieme smaaktest. Ze gingen op zoek naar mensen die nog nooit een hamburger op hadden. Laat staan van Burger King of McDonald’s gehoord. Dat was een hele uitdaging maar het is ze gelukt.

En wil je weten wat het antwoord van de Eskimo op de vraag of hij de Whopper of zeehonden vlees lekkerder vindt, klik je hier.

Eet smakelijk.

2 Responses to “Real Deal. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 742/1.111”

  1. Els 25 april 2015 at 8:14 AM #

    Gegin je over biologisch, eindig je over hamburgerssss 😖

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: