Dobbel Drie. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 700/1.111

12 mrt

designdobbeldrie700.001

Dit is deel DRIE van de Design Dobbelsteen. Een handige manier om stapsgewijs en dobbelsteen gooiend door het Design Thinking proces te ‘lopen’. Gisteren deel twee, eergisteren deel een, vandaag deel drie. Het enige wat je nodig hebt is een dobbelsteen…..en een hand. Oh ja en wat postgids en rode stickertjes. Design Thinking by Throwing. Er is maar 1 regel. Je doet wat je gooit. En gooi je twee keer achter elkaar hetzelfde, doe je gewoon weer hetzelfde. Saai? Nee. Leerzaam.

Nadat je je zintuigen hebt opgewarmd en de huidige situatie hebt verkend ga je nu betekenis geven aan de dingen die je hebt ontdekt. In de vorige fase heb je vooral gekeken en geluisterd nu ga je de ‘verhalen’ die je hebt gezien en gehoord juist met elkaar delen. Begin met de verhalen die je geraakt hebben. In positieve en negatieve zin. De zogenaamde Huh? en Wow! momenten. Welke ontdekking deed je verbazen? Waar vroeg je je af ‘Hoe zit dat, waarom doet ie dat…..?” En wanneer werd je juist positief verrast, je echt iets ontdekte. Zo van “Ooooohhhhhhhh zit dat zoooooooo!” Een zogenaamd Wow! moment. Een nieuw inzicht, nieuwe kennis, een leermoment.

Deze fase is het moeilijkst. Je bent op zoek naar betekenis. Je bent op zoek naar kansen en mogelijkheden.

Blijf net zo met je dobbelsteen gooien tot je het gevoel hebt dat je de essentie van waarom mensen de dingen doen en zeggen te pakken hebt.

Succes!

Een, twee, drie….gooien maar.

INTERPRETEERdobbelsteen.001

One Response to “Dobbel Drie. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 700/1.111”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Voel en Kies. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 702/1.111 | Design Thinking by Doing - 15 maart 2015

    […] je je zintuigen hebt opgewarmd, de huidige situatie hebt verkend, betekenis hebt gegeven aan je bevindingen en een of meerdere vragen hebt bedacht wat de gewenste situatie zou kunnen zijn en vervolgens heel […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: