Hearsay. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 583/1001

11 nov

hearsay583.001

Voor het vak Experience Design krijgen ‘mijn’ studenten allemaal een dummie. In zes lessen leren ze de zes right brain skills Design, Verhaal, Play, Zingeving, Empathie en Symfonie kennen en maken ze opdrachten die ze in hun dummie verwerken. Zo maken ze hun eigen ‘Compleet nieuw brein boek’. De eerste opdracht die ze krijgen is dat ze een logo van hun naam moeten maken. Een logo die past bij hun tagline. En die tagline is de consumenten versie van hun trueline die weer uit het onlinessdocument komt uit ZAG van Marti Neumeier. De oefening laat ze nadenken waar ze uniek in zijn. Of anders. Radicaal anders. En dat is belangrijk in een wereld van overvloed. Nadenken over wat jou nu uniek maakt en hoe je dat vertaalt naar een logo die dat onderscheid ook uitstraalt.

Wat maakt jou uniek en anders dan je concurrenten? En is dat unieke aspect iets wat waardevol en betekenisvol is voor jouw doelgroep? En is het iets wat wat je concurrenten niet kunnen of willen claimen?

Als je;

– weet wie je bent,

– wat jou anders maakt dan iedereen,

– wat anderen daar aan zouden kunnen hebben.

– en je weet hoe je dat kunt demonstreren, ben je een heel eind op weg in een complexe, overvloedige wereld.

Maar als je denkt dat je er dan bent, moet ik je helaas teleurstellen. Want het is niet wat JIJ zegt maar wat ZIJ zeggen.

Ik bedenk me ineens een andere leuke opdracht. Misschien voor op de achterkant van hun boek. De flaptekst. Met een aantal recensies van belangrijke personen uit de branche. Wat zouden zij over jou zeggen?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: