Me Time is Make Time. Dit is Design Thinking bij Doing verhaal 555/1.001

13 okt

metimeismaketime555.001

Vorige week zei onze 18 jarige zoon iets heel interessants. Hij wist het zelf niet meer maar ik was het niet vergeten. Hij zei dat hij opstaan moeilijk vond. Zeker voor een ander. En helemaal als je iets moet doen voor die ander waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Laat ik beginnen met het eerste deel van zijn opmerking: Opstaan is moeilijk. Laat ik daaraan toevoegen dat het helemaal lastig is als dat vooraf gaat aan een wekker. Als je gewekt wordt door een wekker zegt je lijf niet tegen je “Joepieeeeeeeeee, laten we uit bed springen!” Neeeeee joh. Je hebt net uren (hopelijk) horizontaal gelegen en dat wil je dan het liefst blijven doen. Het inzicht dat mij enorm heeft geholpen om uit bed te komen is dat het niet uitmaakt hoe laat de wekker staat, als ie gaat wil ik ALTIJD blijven liggen. Ok. Maar als je dan toch hebt besloten om uit bed te gaan doe dan eerst je buikspier oefeningen….nog liggend in bed. Geleerd van mijn vrouw. Zij is Body Stress Practitioner dus kan het weten. Ik schreef daar al eerder over.

Oke. Stel je voor je staat nu naast je bed/ Dat betekent dat je er uit bent. Maar heb je er zin in? Heb je er zin in om iets voor die ander te gaan doen. Stel je voor je hebt geen zin om iets voor die ander te doen. Hoe kom je dan de dag door. Sterker nog, hoe start je dan zo’n dag. Mijn geheim? Heel simpel. Doe iets voor jezelf. Maak iets voor jezelf. Als je dat doet is het altijd goed. En het mooie is dat het niet uitmaakt wat je doet. Als je maar iets voor jezelf maakt. Is het zo simpel? Ja het is zo simpel. Ik schrijf maar dat had net zo goed een tekening kunnen zijn een foto van het kruispunt elke dag om 6.12. Wat dan ook. Als je maar iets maakt. Met hoofdletter M. Wandelen of fietsen is iets anders. Je moet iets MAKEN.

ME TIME is MAKE TIME

Voor jezelf en dus niet voor de ander. Natuurlijk mag je het wel delen maar dat hoeft niet.

En als je het wel deelt kan dat heel waardevol zijn voor die ander. Ik ben benieuwd wat mijn blog bijvoorbeeld waard is voor mijn lezers. Voor 7.867.218.749 mensen die gisteren mijn blog niet hebben gelezen kopieer ik het even in. Mijn echte fans kunnen doorgaan bij het grote HIER VERDER.

Van de week liet ik tussen neus en lippen vallen wat je er voor over zou hebben om dit blog elke dag te kunnen lezen. De reacties waren overweldigend. Ik kreeg twee reacties. Van twee echte fans.

De ene had er wel tussen de € 100 en € 140 voor over. Ze gaf daarbij wel aan een echte ‘snob’ te zijn.

De tweede antwoordde dit:

Alvast vooruitlopend op de vraag die jij ergens gaat stellen over de bereidheid tot betalen voor een blog is mijn antwoord volmondig jaaaa! Vanuit de gedachte ‘what’s in it for me’ is mij dit een betaling waard. Ben benieuwd hoe al je andere lezers daar over denken! Fijn weekend!

Waarop ik antwoordde:

Show me the moneyyyyyyyyyyy

Waar zij op antwoordde:

Tot dat jouw Paypall/ideal tijdperk aantreedt betaal ik liever in wijn. I will show you the wine!!!!!!!

Mijn antwoord:

Een glas per post komt op zo’n 90 flessen per jaar a € 5 is € 450. Weet je het zeker?

Tussen een glas wijn en € 100 zit nog een heel skala aan mogelijkheden. Zo dacht ik al eerder om een week proberen te leven van wat mijn lezers me bieden. Dat hoeft geen geld te zijn maar kan ook een overnachting zijn, een ritje naar Utrecht, een ontbijt, een lunch, een diner, een bak koffie of een Gin Tonic met komkommer. Op verzoek vermeld ik die dag dan dat “deze post mede mogelijk gemaakt is door……..”

Is best een leuk experiment. Laat ik het maar gewoon proberen. Morgen.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd. Ik gooi er even een poll tegenaan. Deze is een dag geldig en de resultaten zijn niet zichtbaar voor jullie. Dit om elkaar niet te beïnvloeden. Help Cor de dag door. Morgen.

hierverder.001

Gisteren had ik binnen een uur al een boek en chocoladedrop ‘binnen’ en toen ik vanochtend keek naar de resultaten van de poll:

Afbeelding 34

Heel interessant en bedankt.

Volgende week gaat het experiment verder. Dan ga ik een week proberen te leven van wat mijn lezers me geven. Zou wel handig zijn als Eric Beentjes van de NS me dan sponsort met vervoer. Neem ik mijn vouwfiets mee.

Ga mee!

3 Responses to “Me Time is Make Time. Dit is Design Thinking bij Doing verhaal 555/1.001”

 1. Carolien Geurtsen (@Caro_Geurtsen) 13 oktober 2014 at 7:16 AM #

  Fijn dat ik doorklikte.

  Want toen ik je blog in mijn mail begon te lezen kreeg ik buikpijn bij de scan: ‘betalen voor blog’, en mijn instinctieve neiging om juist weg te klikken bedwingend, heb ik hier verder doorgelezen.
  Ik probeer alweer aardig wat jaartjes te roeien met de financiele riemen die ik heb, en die zijn alweer enige tijd 40 euri per week voor eten drinken reizen en leuke dingen (want de rest is nogmeer dan een jaar afgedekt door de schuldsanering).
  Jouw bloig lezen valt dus onder de leuke dingen die ik kan doen zonder daar geld voor uit te geven. En al ben ik dus ondertussen een ster geworden in erg leuke dingen doen zonder daar geld voor uit te geven, er zit dus nog wel degelijk een allergie voor iets wat ik de ik doe nu leuk tegen je maar daarna wil ik er geld voor marketing cultuur. en die trigger zat er in jouw blog (die vangister heb ik nog niet gelezen_)

  Tegelijk realiseer ik me dat ik toch bijna voortdurend de neiging heb om uit te leggen hoe ik doe wat ik doe, maar dan als een soort verantwoording af leggen, en dat probeer ik consekwent dus juist niet te doen.
  Ik schrijf hier nog even volledig off topic wat jouw blog betreft (of niet?) op door omdat ik er bij het publiceren van de mijne zojuist, weer zo mee bezig was.
  Want ja afgelopen week ben ik naar de sauna geweest a 20 euro, heb daar een drankje gedronken a 4,50 en gisteren naar een Grand Cafe (Het Gegeven Paard in Utrecht notabene) en daar een Bokbiertje a 3,50 en een super lekker hartig taartje met padesoeleen en blauwe kaas a 5 euri gegeten. Mijn weekgeld voor één week dus.
  Af en toe en steeds vaker kies ik ervoor om even uit mijn dak te gaan wat dit soort dingen betreft, en me ondanks dat ik niet meer bij de voedselbank ‘loop’ thuis te ‘behelpen’ (tussen haakjes want zo ervaar ik het inmiddels helemaal niet meer) met van eenvoud en gekkigheid aan elkaar hangende eetcombinaties. Grapefruit en koffie zijn vaste prik in de morgen – dus mocht je komen dan heb ik dat in iedere geval in de aanbieding- en dan in enig stadium daarna óf yogurt met iets erin (fruit, zonnepitten etc) of een spinazie komkommer smootie, maar ook gerust een restje warm eten van de vorige dag.
  Wat dan, als ik niet bij mijn tante of zus eet, meestal bestaat uit een salade van bijvoorbeeld witlof of bietjes met knoflook, soms n blikje vis of avocado.

  Maar vorige week ( of was het de week ervoor?) deed ik het even met het zogeheten crash of ziekenhuis dieet omdat ik zo nodig in de geleende galajurk wilde passen voor het Nederlands Filmfestival bal, alwaar ik tevens in de voorafgaande tien dagen gevrijwilligd en dus ook soms gegeten had. De link van dat crash dieet zoek ik er straks wel even bij, maar daar kun je dus in 5 dagen 5 kilo mee afvallen, opdat je wat minder vet bij je hebt voor een operatie en de narcose je wat minder bij blijft erna.

  Vrijwilligen bij festivals en events dus, behalve het nuttig voelen en belastbaarheid testen is het ook gewoon erg leuk en heeft allerlei benefits varierend van voorstellingen mogen bijwonen tot lekker eten en leuke mensen ontmoeten, en stof om over te schrijven of te fotograferen.

  Nu, dit is alweer veel langer geworden dan ik uberhaupt van plan was, maar omdat me ongeveer ergens na de derde zin bekroop dat ik alweer een flinke aanzet voor een eigen blogpost bevroedde, heb ik me even laten gaan.
  Dit gezegd hebbende zal ik deze Raw version nog wel even overlezen of hij mijn ijdelheids toets kan doorstaan en de rest morgen op eigen bodem uitgewerkt.
  Dank weer ;-))

  groet en wie weet tot volgende week
  en misschien ontmoet je dan de couchsurfer uit Frankrijk die mij weer op een Indiase maaltijd gaat tracteren, stel je voor dan krijg je dat voor ontbijt ;-))

  Carolien

  PS
  ook zonder dat dieet bleek ik uitstekend in de gala jurk te passen maar ik was wel mooi drie kilo afgevallen en had voor 5 euro een hele week gegeten
  Wie weet tot volgende week.

 2. processtransformation 13 oktober 2014 at 7:53 AM #

  Als me-time verandert in dingen maken om er geld van anderen te krijjgen, is het dan nog me-time?

  • cornoltee 13 oktober 2014 at 8:02 PM #

   Als je met de dingen die je in METIME maakt geld kunt verdienen is het nog steeds METIME. Het verandert als je doel geld verdienen iN METIME.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: