Dit is Design Thinking by Doing verhaal 472/1001. Kill your darlings

9 jun

killyourdarlings472.001

Kiezen is moeilijk want voor je het weet ga je nadenken en dat wilde ik niet. De afgelopen anderhalf jaar heb ik genoeg nagedacht. Elke ochtend nadenken waar ik over zou schrijven en  het vervolgens opschrijven. Het resulteerde in ruim 450 verhalen die ik liet uitprinten en samen met Simone heb geselecteerd op Wow. Dat klinkt heel simpel maar valt best tegen. Kiezen met  je hart is moeilijker dan je denkt. Uiteindelijk lukte het om op de eerste dag 135 verhalen te selecteren. Maar dat waren er nog te veel.  Het streven was 100. We besloten om ze eerst maar eens netjes op de grond te leggen met de hoop dat de categorieën dan wel zouden ontstaan. We hadden nog geen tweede selectie ronde gedaan maar hadden wel zoiets van Wow!

wowboek

Gaandeweg ontstonden de categorieën en vielen er nog wat verhalen af.

wowboek2

wowboek5

 

Om uiteindelijk uit te komen op 112 verhalen.

wowboek4

 

Het laatste verhaal is een van de kortste. Maar misschien wel het beste:

Vroeger zei ik: ‘Ik ga het doen.’

Nu zeg ik: ‘Ik heb het gedaan.’

Klaar

One Response to “Dit is Design Thinking by Doing verhaal 472/1001. Kill your darlings”

  1. Anna-Maria 9 juni 2014 at 9:25 AM #

    Goed verhaal!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: