Dit is Design Thinking by Doing verhaal 473/1001. Hedde gij een goed idee?

10 jun

gintonic473.001

Ik loop al een paar dagen met een idee rond wat zo goed is dat ik het niet durf te delen. Bang dat als ik het deel dat iemand het steelt. Bang dat als ik deel er nooit wat van terecht komt. Maar eigenlijk weet ik ook de oplossing wel. Ik moet het prototypen. Gewoon doen. En een prototype is in dit geval een pilot. Als ik alles goed plan is het een week werk voor vijf man inclusief mezelf. Ik schreef net drie man maar daar kwam er al denkend al een bij. 5 man 5 dagen. Het is echt een goed idee. 6 man 6 dagen nu ik er verder over nadenk. Ik stop nu. 7 man  7 dagen. Wordt al een heel project. Krijg er al minder zin in.

Laat ik maar eens terug gaan naar de 1.111 regel van Jeroen de Bakker. Het idee eerst opschrijven. Het zo opschrijven zodat jullie het door kunnen vertellen. Ik ga me voorstellen dat het idee er al is. Dat ik het gezien heb en dat ik er enthousiast over vertel aan een vriend in de kroeg……na twee Gin Tonic.

Ik bestelde er trouwens laatst een. Een Gin Tonic. Zei het meisje: ‘dat merk Tonic hebben we niet’.

‘Hedde gij gin tonic?’

Het idee is geen horeca idee. Hoewel een training voor beginnend personeel best een goed idee is. Ik alleen geen zin heb dat te prototypen.

Hoewel?

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: