Ik nie begrijp nie

12 mrt

ikkenietbegrijp.001

Wij mensen hebben de geweldige capaciteit ons dingen voor te stellen. En vaak denken we als we iets verbaal uitleggen dat de ander dan hetzelfde plaatje in zijn hoofd heeft. Dat gaat prima als het eenvoudige, bekende dingen zijn. Stel je maar eens voor: een grijze baksteen. Het wordt een heel ander verhaal als het om nieuwe dingen gaat. Je kunt het vertellen maar je hebt geen idee hoe dat idee er uit ziet in het hoofd van die ander. Onderstaand plaatje illustreert dat mooi.

hondenillustratie

Een goede tussenstap naar een tastbaar/invoelbaar prototype is een tekening of een storyboard. Als je de volgende keer een brainstorm organiseert huur dan een schetser in die de ideeën kan visualiseren. Zeg dat niet tegen de brainstormleden. Die vinden het geweldig als ze hun ideeën gevisualiseerd zien na een koffiepauze. En die visuals hoeven heus niet perfect te zijn. Hebben ze tenminste nog wat om over te praten. En de visualizer om te verbeteren.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: