Komputer Praat Nee virus

24 jul

design thinking, cor noltee, kpn virus

Het beruchte KPN virus verspreidt zich als als een niet te stoppen griepvirus over de wereld.  Het houdt duizenden CEO’s ’s nachts wakker. Zowel klanten als medewerkers beschrijven de symptonen als wederzijdse irritatie, jeukende handen die willen slaan of het zelf doen, onbegrip en frustratie. In ernstige gevallen pleegt men zelfs zelfmoord omdat de situatie uitzichtloos lijkt. Het is niet te hopen dat de tijden van France Telecom zich herhalen. Tussen Januari 2008 en April 2011 pleegden meer dan 60 France Telecom medewerkers zelfmoord. In  een aantal zelfmoordbrieven werden stress en ellende op het werk als de boosdoeners aangegeven.

Om de kans op besmetting tot een minimum te beperken huur ik geen auto meer bij AVIS en sport ik niet meer bij David Lloyd. Wil je daar meer over weten, type dan AVIS of David Lloyd in de search box rechtsboven dit blog. Doe dit alleen als u bent ingeent.

Enfin. Voor alle duidelijkheid. Ik ben Fan van KPN.  Dat rijmt. Dat klinkt goed en het is ook goed. Helaas vertoont ook KPN de vroege symptomen van het KPN virus. Het erge echter is dat het wordt erkend maar er nog geen maatregelen worden getroffen. Ik verwacht grote problemen. Zeker nu de temperaturen zo oplopen. Dus voor er doden vallen. Actie.

Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen, had ik problemen met mijn glasvezel aansluiting. Gelukkig was hulp onderweg. Ruim voordat de monteur zou komen belde hij netjes op om te vragen of het gelegen kwam. De vriendelijke jongeman was meer dan welkom. Een glaasje koffie, thee of fris afslaand ging de jongeman direct aan de slag. Ik bleef er bij om ALLES te weten wat er nu precies fout ging. Met een stapeltje post op schoot hield ik hem met een half oog in de gaten. Bij de post zat ook een brief van KPN. Een bevestiging van de telefonische afspraak die ik afgelopen vrijdag had gemaakt met een andere vriendelijke KPN jongeman. 4 pagina’s NIET DUBBELZIJDIG geprintte A4 tjes. Tot mijn verbazing stond bij het Pakketoverzicht HBO pakket € 15,00. Huh € 15,00?? De vriendelijke vrijdag KPN jongeman had toch LOUD en CLEAR gezegd dat eea 1 maand gratis was. Ik heb dan misschien last van Corsakov maar niet van Korsakov. Dus ik de telefoon gepakt. Wederom een hele vriendelijk jongeman. Deze vertelde me dat dat klopte. Ik heb gewoon een maand gratis HBO alleen HET SYSTEEM kan dat regeltje (eerste maand gratis) niet in het pakketoverzicht krijgen. Zo ingewikkeld lijkt me dat niet zei ik tegen hem. Jullie doen wel ingewikkeldere dingen met nieuwe technologie. Jajaja zei de vriendelijke jongeman. Ik krijg er een hoop vragen over. Het was ook al meerdere malen gemeld aan de ‘andere afdeling’. De afdeling die ik blijkbaar afgelopen vrijdag aan de lijn had gehad. Maar als HET SYSTEEM niet meewerkt dan kan degene die de aanbieding voor een maand gratis HBO er toch bij vertellen dat in de bevestigingsbrief dit niet vermeld staat maar wel degelijk gratis is! Hij was het er helemaal mee eens en ik hoorde voor het eerst een lichte irritatie in zijn stem. Ik hoop niet dat het Komputer Praat Nee virus zich verder verspreidt binnen KPN en hoop dat Femke Kothuis (Directeur Klantenservice) het KPN virus snel aanpakt………en dubbelzijdig gaat printen.Want zelfs virusvrij hebben we zuurstof nodig.

4 Responses to “Komputer Praat Nee virus”

 1. Peter Ludden 24 juli 2013 at 9:46 AM #

  Cor, dan heb ik er ook nog eentje:

  Zelf hebben ze
  In ieder geval
  Geen
  Goede
  Oplossing

  Ben nu al een jaar met een procedure tegen Ziggo bezig.. over een onterechte rekening over het laatste jaar in het vorige huis (2010 NB!).

  De CEO van Ziggo heeft dit jaar ca € 5,4 mln in zijn zakken kunnen steken, de best betaalde CEO in Nederland…echt een fijn en prettig bedrijf ook. En ik overwoog nog wel om naar KPN te gaan…is dus ook niets beter.

  Als consument zijn we er met zijn allen mooi ingestonken, in die mooie vrije marktwerking op terreinen die het algemeen belang dienen (energie, treinen, post, leidingen, en binnenkort ook water)!

  Eigen schuld, dikke bult?

  Grt

  Peter

 2. Marieke Bueters 25 juli 2013 at 8:34 AM #

  Mij gebeurde laatst het volgende: ik werd gebeld door Mobistar (België) om mijn abonnement te upgraden. Voor mij was dit eindelijk goed nieuws aangezien ik met de upgrade nu ook voor een stuk naar eu-landen kon bellen. Ik moest alleen de offerte die ze me op dat moment stuurde via mail accepteren. Toen ik dat deed en uitkwam op een error-page zei het Mobistar meisje me geen zorgen te maken, dit gebeurde bij iedereen en het had niks te betekenen. Anderhalve maand later belde ik toch nog maar eens om te vragen of er iets was omgezet, maar dat niet het geval, het Mobistar meisje zal die dag niet veel mensen hebben kunnen upgraden. En trouwens, ik kon ook helemaal niet met dat abonnement naar eu-landen bellen, het was eigenlijk ook te mooi om waar te zijn.

Trackbacks/Pingbacks

 1. wifi niki | Design Thinking by Doing - 30 juli 2013

  […] de HKU Niki Schoondergang had dit excuus al gekilld door van de week, op Facebook reagerend op de KPN post de volgende tip te […]

 2. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

  […] Komputer Praat Nee virus […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: