4 meter beter

25 jul

4meterbeter

Eens in de ’te weing’ gaan mijn boekhouder RdK (bijgenaamd Zie King) en ik  eten bij de buren. Het Bevertje is een ouderwets, gezellig cafe restaurant waar je fantastisch kunt eten. Als echte heren van stand nuttigen wij er een “eenvoudige doch voedzame maaltijd” (die zelden eenvoudig is, maar altijd voedzaam).  Voor de vorm kijken we altijd even in de kaart om vervolgens ALTIJD de Ossenhaas met friet EN gebakken aardappeltjes te kiezen. En een goede fles wijn die Jan (de eigenaar) zelf inkoopt in Frankrijk. Jan schenkt geweldige wijnen voor heel schappelijke prijzen.

Tot zover nog niets bijzonders. Toch smaakt de Ossenhaas bij het Bevertje significant beter dan bij menig ander restaurant. Ongeveer 4 meter beter. Dat zal ik even uitleggen. De Ossenhaas bij het Bevertje (in Dordrecht 078-6143043 ) komt van een prachtig stuk vlees en je geeft zelf aan hoe groot je stuk mag zijn. Niet aan de hand van een 200, 300, 500 grams aanduiding op de menukaart. Nee aan de hand van de stand van het mes op het verse stuk vlees op de vleesplank die Jan op je tafel heeft gezet. Jan begint altijd met een klein stukje zodat je standaard een paar keer zwijgzaam ‘Ja’ moet knikken waarop Jan het mes een paar centimeter opzij beweegt en ‘jouw’ stuk groter wordt. De 4 meter is de afstand tussen de keuken, waar het vlees normaal gesneden wordt, en onze tafel.

Dit ritueel kost slecht 5 minuten en is een prachtig voorbeeld van goed Service Design. Een toonbeeld van kwaliteit en aandacht. Passend bij een “heer van stand”. Kwaliteitsverbetering zit hem soms in een kleine twist van het bestaande. Je moet er alleen even opkomen…..en volhouden. Dankjewel Jan.

One Response to “4 meter beter”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] 4 meter beter […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: