don’t leave home without it

9 jul

brownpaper2.018

Weet je waar ik altijd heel nieuwsgierig naar ben? De aantekeningen van mensen in hun notitieboekjes bij meetings. Ik vind het heel jammer dat die niet gedeeld worden. Daarom gebruik ik tegenwoordig altijd  mijn we-Make Co Creatie Toolkit.

brownpaper

Bovenstaand zie je de luxe uitvoering met Timer en Red Dot Connectors.

En hoe werkt de we-Make?

Simpel. De volgende keer als je een bespreking hebt, neem je een groot stuk papier mee, tape, plakband en zoveel markers als dat er mensen zijn. Je plakt het papier tegen de muur of op tafel. Staand werken vind ik het meest effectief. Maar als je op het terras van Hotel New York zit, zoals ik gisteren, is de tafel ook een goede optie. Tot nu toe heb ik alleen brown paper sessies gehad met maximaal 3 mensen. Meetings met meer dan 3 mensen zijn zowiezo gedoemd te mislukken. Tenzij je er een goede facilitator bij hebt. Vervolgens ga je lekker aan de slag. Als je iets belangrijks te melden hebt, schrijf je het op het papier. Doe dat in blokletters. Dan kun je het later nog teruglezen. Nog beter is tekenen. Ik deed ooit een Gamestorming Workshop bij Dave Gray en hij leerde me het Visual Alphabet. Met deze 12 tekentjes kun je werkelijk alles tekenen:

visual-alphabet

Tekenen wordt een soort schrijven met deze alfabet letters en dat werkt! Het vergt even oefening maar mijn poppetjes bijvoorbeeld zien er nu een stuk beter uit. Aan het eind van de sessie maak je een foto en mail je die naar iedereen. Hoeft je ook geen besprekingsverslag te schrijven….die toch nooit iemand meer leest. Maar het grootste voordeel van deze manier van vastleggen is dat je Samen bezig bent.

En dat is toch de bedoeling als je Samen werkt.

Dat je het Samen doet?

2 Responses to “don’t leave home without it”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] don’t leave home without it […]

  2. Ode aan Odems. Dit is Design Thinking bij Doing verhaal 553/1.001 | Design Thinking by Doing - 11 oktober 2014

    […] 4. Doordat alle onderdelen van haar afstuderen letterlijk voor ons op de grond lagen zagen we het proces groeien en hielden we het overzicht. Doe je een presentatie met Powerpoint dan is het boek waar je het in het begin van je presentatie over hebt weg. Nu lag dat gewoon voor ons op de grond. Daardoor konden er ook ook later nog vragen over gesteld worden en letterlijk naar gewezen worden. Dat is heel wat beter dan 12 keer terug klikken in een Powerpoint. Het deed mee denken aan mijn eigen brown paper sessie waar ik eerder over schreef. […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: