ikke ikke ikke

4 jul

ikkeikkeikke.005

De beste business investering die ik het afgelopen jaar heb gedaan is geen Apple. Twee jaar geleden kocht ik een dikke, vette 15 inch Powerbook Pro en daar zit ik nu nog steeds op te typen. Werkt nog prima. Was niet goedkoop. Ruim € 2.000,- Maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik gebruik Keynote (Powerpoint voor de apple) het meest om presentaties en colleges te maken. Maar op de vraag ‘Met welk programma werk je het lekkerst met mensen samen?’ kom ik niet verder dan Skype. Maar dat is meer een luxe en goedkope telefoon en geen Apple programma btw. Maar samen dingen maken? Dat programma heb ik nog niet gevonden. Logisch ook want op je Apple zitten standaard ook alleen maar ‘i’ programma’s. Ik Foto, Ik Film, Ik Chat, Ik Muziek. Wij programma’s vind je niet.

Nu had IK van de week een eerste werkbespreking met een nieuwe klant. Ik had hem voorbereid dat we aan de slag zouden gaan om de situatie eerst eens in kaart te brengen. We hebben de Apple niet aangeraakt. WIJ moesten namelijk SAMEN aan de slag. En dat programma staat niet op mijn Apple. Maar ik heb het natuurlijk wel. Het heeft een  touchscreen scherm. Je kunt er met je hand op schrijven en tekenen met de lekker in de hand liggende draadloze pennen. Het is multi-user. Logisch. Weegt nog geen 100 gram en kost minder dan € 2000,-

Enig idee?

Uit de goede antwoorden trek ik een winnaar. Deze wint een gesigneerde WE MAKE met twee draadloze pennen.

Zet hem op!

14 Responses to “ikke ikke ikke”

 1. puuramsterdam 4 juli 2013 at 5:14 AM #

  Papier!

 2. Niki 4 juli 2013 at 5:18 AM #

  A1 formaat papier!

 3. skabaas 4 juli 2013 at 5:38 AM #

  Een kladblok.

 4. woutervj 4 juli 2013 at 5:44 AM #

  Een vel papier inderdaad. Met een draadloze pen zoals de liveschribe om het resultaat daarna digitaal te kunnen opslaan en bewerken.

 5. barendkaas 4 juli 2013 at 5:50 AM #

  Ik zou ook zeggen papier. Maar dan een kladblok.

 6. Jeroen Eeuwijk 4 juli 2013 at 6:17 AM #

  Een (vla) Flip over

  • jjvoerman 4 juli 2013 at 7:20 AM #

   Ja, ik zou ook voor de flipover gaan.
   Ik heb trainingen sociale vaardigheden gegeven voor jongeren met een taakstraf. Daar was de flipover het belangrijkste instrument. Samen tekenen en schrijven. leven, keuzes, ideeën.

 7. dominiquekluinhaar 4 juli 2013 at 6:31 AM #

  Een poster!

 8. Els 4 juli 2013 at 6:42 AM #

  Een MÅLA rol tekenpapier? -gebruik ik zelf steeds om m’n weekplanning op te maken-
  http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20152281/

 9. aukesmit 4 juli 2013 at 8:10 AM #

  Ook ik dacht het eerst aan een flip over, en voor sommige sessies is de post it plugin heel handig.
  Of de custom made apps, een (custom) grafisch opgemaakte werkblad, uitgeprint op een groot vel papier zou kunnen. Handig als je de sessie meer wilt sturen.
  De beste office versie van de flipover staat bij 31Volts (oudegracht 8) een whiteboard die een hele muur bedekt! Staande denken werkt heerlijk!

 10. grit 4 juli 2013 at 8:37 AM #

  Sorry dat ik zo veeleisend ben, maar iets onder de 2.000,-? Je moet wel wat spenderen om lekker te kunnen samenwerken: 80g is voor mietjes. Als ik win wil ik wel minimaal de zwaar uitgevoerde versie van dan 120g (minimaal A3) en dan niet dat nep-multitouch wat eigenlijk maar 2 vette vingertjes kan verwerken maar echt MULTI; Als Pater familias moet er met z’n vieren aan gewerkt kunnen worden.

  En uiteraard wil ik het werkblad kunnen editten dus een schaar mag er ook bij. Nee – nog beter; Een single-curve-cut device zoals een Stanley-mes. Dat pareltje kan in een simpele beweging vloeiende bochten (splines voor intimi) snijden, iets wat met een schaar natuurlijk wel wat meer oefening vereist…

  Oja, die draadloze pennetjes? Die zijn toch wel HB uitgevoerd met een erase-knop? Kleur mag je zelf uitzoeken. (Een briljante suggestie? De iMac was er in Paars, Rood, Groen, Geel en Blauw…)

 11. Anne 5 juli 2013 at 6:42 PM #

  Misschien één van de onvolprezen (nee, ik heb geen aandelen) Wacom producten? De Inkling http://www.wacom.com/en/products/mobile/inkling of de Cintiq http://www.wacom.com/products/pen-displays/cintiq/cintiq-13hd (beide onder de 1,000 euro)

  Duurder, maar wel erg stoer: http://www.wacom.com/products/pen-displays/cintiq/cintiq-24hd-touch

Trackbacks/Pingbacks

 1. sluit af met een #je | Design Thinking by Doing - 5 juli 2013

  […] winnaars van de WE MAKE inclusief 2 draadloze pennen zijn […]

 2. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

  […] ikke ikke ikke […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: