heen en weer

5 jun

heenenweer.024

Toen ik vorige week schreef over de gratis eerste klas rit naar Rotterdam Dordrecht en terug. Ben ik na het schrijven in de trein gestapt om het experiment te herhalen. En ja hoor. Het werkt. Maar nu zat ik toch heel wat minder relaxed in de trein. Waarom? Dat zal ik even uitleggen. Voor ik de trein instapte checkte ik netjes in met mijn OV kaart. Heen kon me niks gebeuren. Maar toen ik de conducteur over de intercom hoorde zeggen ‘Vergeet niet uit te checken…..’ was ik een gewaarschuwd man. Toen ik vervolgens weer in de eerste de beste trein weer naar Dordt terug reed voelde dat als fraude. Ik dacht dan zeg ik gewoon dat ik iets vergeten ben in Dordrecht en weer direct terug ben gegaan. Dat had de conducteur kunnen zien op mijn OV card. Maar dat was de bedoeling niet van dit experiment. Ik zat niet in de trein om de boel te belazeren. Ik zat in de trein om te kijken hoe eea werkt ….of niet werkt.

Terug in Dordt checkte ik binnen een uur weer uit en er was inderdaad niets afgeschreven van mijn OV kaart. Ik was legaal naar Rotterdam gereisd en illegaal naar Dordt omdat ik, ondanks de ‘waarschuwing’ van de conducteur, niet eerst was uitgecheckt.

Kortom experiment geslaagd.

Conclusie.

Zolang de conducteurs wijzen op het UITCHECKEN heb je geen poot om te staan als je dit experiment na doet en op de  terugreis wordt gecontroleerd. Dat wilde ik even kwijt want ik kreeg afgelopen zondag dit bericht van Eric Beenen.

Schermafbeelding 2013-06-04 om 08.34.22

Ik neem de beenen.

Check in.

Check uit.

Heen en weer naar Utrecht. Over de rivier.

Dankjewel Eric.

One Response to “heen en weer”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] heen en weer […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: